Kyrkovalet

Höj rösten mot främlingsfientlighet

Hårdför makt ska hållas borta från vår kyrka. Låt kyrkan ska präglas av framtidstro, anser Else Westerlund.

Efter en lång tid av förberedelser pågår kyrkovalet för fullt med förtidsröstningen. Snart är vi framme vid valdagen den 17 september när de sista rösterna läggs i valurnorna runt om i landet.

Spänningen stiger när rösterna ska räknas och resultaten rapporteras in. Vilken nomineringsgrupp får de flesta rösterna, vem vinner, vem får styra kyrkan de närmaste fyra åren. Självklart hoppas alla nomineringsgrupper på att just deras budskap har vunnit väljarnas förtroende.

Den nomineringsgrupp jag själv tillhör och så har gjort ända sedan jag var mycket ung är nomineringsgruppen Centerpartiet. Hjärta och engagemang är vår drivkraft när vi går till val.

Vi vill se en lokalt förankrad folkkyrka i hela landet. Från den lilla glesbygdskyrkan till den stora katedralen i storstaden. Hembygdens kyrka öppen för alla. Inte minst för alla utsatta, ensamma eller människor på flykt. Likheter och olikheter i gemenskap och förening som låter oss finna sammanhang med trygghet och öppenhet. Vår kyrka ska våga höja rösten mot främlingsfientlighet och tala om alla människors lika värde. Hårdför makt ska hållas borta från vår kyrka.

Vårda och värna vår natur är självklart för vår nomineringsgrupp Centerpartiet. Vi har vår natur bara till låns och det är vårt ansvar att lämna över en grön kyrka till våra barn.

Vår kyrka ska präglas av framtidstro. Svenska kyrkan är världsvid och en brygga mellan människor och en röst att räkna med. Vi tänker göra allt vi kan för att det ska bli, och fortsätta vara så.

En kyrka nära dig och nära mig.

Mer inom samma ämne
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet
Kyrkovalet