Försoningsteologi

Ulla Karlsson satte fingret på en öm punkt

Anna Sophia Bonde

Jag beklagar om skärpan i min artikel, Kyrkans Tidning nummer 47/11, verkade vara riktad mot Ulla Karlsson. Det var inte min avsikt.

Jag ville däremot kritisera det system som under många år format en teologi och premierat sådana prästkandidater som ifrågasätter traditionella ståndpunkter som om just det vore ett självändamål. Det har helt enkelt inte varit hälsosamt! Om inte annat så behöver man ju en grund att stå på innan man kan ta avstånd från den.
För övrigt undrar jag om inte den brevskrivare har rätt som skrev såhär till mig:

Men jag har vissa sympatier med Ulla Karlsson. Det är ju så uppenbart att Cristina Grenholm och andra proffsteologer egentligen tycker likadant som hon, fast de uttrycker sig lite mer sofistikerat. Jag tycker mig ana att de egentligen hade velat att Ulla höll tyst, hon satte kanske fingret på en öm punkt. Egentligen håller man med henne, men man kan inte gå ut öppet med det eftersom det då blir så uppenbart att man sviker sina prästlöften.

Anna Sophia Bonde

• medlem

Det sista stycket vill jag gärna att Mälardalseliten i SvKy komenterar ärligt!

• Sten Nordlund

Nja, avsikten var nog ändå att rikta spetsen mot Ulla Karlsson. Bland många andra. Bonde för ett korståg mot SvK´s utveckling från Fädernas Kyrka i Sveriges Land. Att varken humanister eller liberalteologer ids kommentera känns rätt fräscht.

Mer inom samma ämne
Försoningsteologi