Hundra middagar lottas ut till medlemmar

Vid en utlottning kommer hundra medlemmar i Skara pastorat att vinna en söndagsmiddag på Flämslätts stiftsgård.
-Vi vill uppmärksamma våra medlemmar så att de förstår hur viktiga de är, säger domprost Anders Alberius.

alberius.jpg
På måndag kommmer kommunalrådet Charlotte Nordström att i Kyrkans hus i Skara hålla i lottdragningen av de hundra personer som vinner en söndagsmiddag för två personer på Flämslätts stitftsgård. Kyrkonämnden, alla anställa och övriga som vill är inbjudna att delta i dragningen. Efteråt bjuds det på kaffe och tårta.
-Vi vill skapa lite positiva vibbar kring detta att vara medlem. Ibland blir det mest fokus på det negativa som att vi tappar medlemmar, säger domprost  Anders Alberius.

Projektet är ett samarbete mellan Skara pastorat occh Flämlätts stiftsgård. På detta sätt vill man visa på hur viktigt det är med medlemskapet i Svenska kyrkan, samtidigt som man vill att fler ska upptäcka miljön och köket på stiftgården.

-Vi får se om det är fler pastorat som vill pröva denna idé. Vad jag vet så är det första gången det görs.

Vinsten är dock mycket mindre värd än lottpriset: medlemsavgiften.

Gör man detta nu under fastan???