Det heliga i centrum under konstvecka i Skanör-Falsterbo

Skanör-Falsterbo församling bjuder i augusti in till konstfestival om det heliga och får nu bidrag av landstinget för att genomföra den.

Bildkonst, lyrik, musik. Festival of Sacred Arts som arrangeras i augusti för första gången av Skanör-Falsterbo församling ska innehålla olika konstformer. Gemensamt är att de alla ska diskutera vad som är heligt. Planen är att festivalen ska vara återkommande. Nu är det också klart att Region Skåne bidrar med 175 000 kronor till satsningen.

Initiativtagare till festivalen är Robert Bennesh, organist i församlingen. Han har bland annat utbildat sig vid Yale institute of Sacred music i USA som är ett institut där musiker, konstnärer och teologer utbildas tillsammans.

– Syftet med festivalen är att skapa en plattform och en unik internationell scen där olika konstarter står både för sig själva, i förhållande till varandra, och inte minst i relation till den vackra natur som omger Skanör-Falsterbo. Målet är att de två medeltida städerna, Skanör och Falsterbo, under ett antal sensommardagar attraherar besökare från när och fjärran för att uppleva musik, konst, drama, dans, poesi och natur, samt ta del av och aktivt delta i debatt och diskussion.

– Vad som kan anses vara heligt är ytterst personligt och är en utgångspunkt för spännande resonemang.

Vem vänder ni er till?

– Målgruppen är i synnerhet musikintresserade i alla åldrar, men vi vill att det ska finnas något för varje kulturälskare. Det finns en stor bredd i programmet.

Vad betyder det för er att få bidrag?

– Det känns givetvis fantastiskt roligt. Det är en bekräftelse på att idén var god från början. Inte minst är det härligt att det nätverk av samarbetspartners nu byggs starkt.

Elisabet Sandberg

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.