Film om jättedödare får pris av Svenska kyrkan

Filmen "I kill giants" tilldelades på fredagen Svenska kyrkans ungdomsfilmpris vid Barn- och ungdomsfilmfestivalen, BUFF i Malmö.

Filmen är regisserad av den danske långfilmsdebutanten Anders Walter och handlar om tonårstjejen Barbara som flyr den hårda verkligheten som mobbad till en fantasivärld där hon ska hitta och döda jättar som hotar världen. Men en nyinflyttad flicka och en skolkurator får hennes liv att ta en ny vändning, skriver Svenska kyrkan i ett pressmeddelande.

”Fantasifullt och engagerande om en flickas flykt in i en skräckinjagande värld där hon slåss mot både bokstavliga och bildliga monster. En film om sorg och död som ändå lyckas vara hoppfull och vars sagoform hjälper tittare i alla åldrar att samtala om det som är svårast av allt”, skriver juryn i sin motivering.

Den bygger på en serieroman med samma namn.

På BUFF delades också den internationella kyrkliga utmärkelsen Interfilm Diploma ut för första gången. Den gick till till den amerikanska filmen Saturday Church, av regissören Damon Cardasis.

”Ett ömsint och trovärdigt porträtt av en pojke som lyckas hitta kärlek och tillhörighet i ett fördomsfullt samhälle, Ett varmt budskap om acceptans, mod och att våga stå för den man är förmedlas trovärdigt av en fantastisk skådespelarensemble”, skriver juryn i sin motivering.

Fakta: Priserna

Svenska kyrkans ungdomsfilmpris

Svenska kyrkans ungdomsfilmpris ska gå till en film som har hög konstnärlig kvalitet och synliggör existentiella, rättvise- och sociala frågor på ett sätt som berör både unga och vuxna. Prissumman är 100 000 kronor och finansieras gemensamt av Svenska kyrkans nationella nivå, Lunds stift och Malmö pastorat.

INTERFILM Diploma

På årets BUFF kunde Svenska kyrkans jury första gången dela ut ett INTERFILM Diploma. Interfilm är ett internationellt, ekumeniskt nätverk som arbetar för dialog mellan kyrka och film och som medverkar med filmpriser på festivaler i hela världen.

Taggar:

Film

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.