Ibrahim vann Talang 2017 - skänker pengar till kyrkan

18-årige Ibrahim Nasrullayev tog tittarna med storm och vann TV4:s program Talang 2017. Nu vill han ge en del av prispengarna till kyrkan.

–Jag är så glad att jag har hittat så många trevliga människor i kyrkan, säger han och nämner särskilt Lena Stenlund som är organist i Överluleå församling och som spelar med Ibrahim Nasrullayev.

Förutom bidraget till kyrkan ska han också ge en del till skolan där han lärde sig svenska.

–Jag vill ge en liten del av pengarna till Vuxenskolan där jag gick och som hjälper många flyktingar att lära sig svenska. Det kommer från mitt hjärta, Ibrahim Nasrullayev.

Ibrahim och hans familj kommer från Azerbajdzjan och har bott i Sverige sedan 2015. Då bodde familjen i Harads, strax utanför Boden.

Han tog kontakt med kyrkan och började sjunga i församlingen. När han efter tre månader flyttade in till Boden började han öva och uppträda med organisten Lena Stenlund.

– Han har varit med i kören, vi har haft konserter tillsammans och han har sjungit under gudstjänster, berättar Lena Stenlund.

Tidningen NSD gjorde förra våren ett reportage om Ibrahim Nasrullayev och lade i samband med det ut ett klipp på Facebook där han sjunger Tommy Körbergs melodifestivalvinnare från 1988, Stad i ljus.

Videon spreds som en löpeld och nådde slutligen TV4 och Talang som tog kontakt med Ibrahim Nasrullayev. Det blev startskottet på en resa som slutade med segern i tävlingen.

Finalen blev en rysare - med lyckligt slut - för Ibrahim Nasrullayev.

–När de sade mitt namn så blev jag otroligt glad och kunde inte säga någonting, säger Ibrahim Nasrullayev om vinstbeskedet.

– Efteråt kom många och kramade om mig, gratulerade och sade bra saker till mig.

Lena Stenlund är också sprudlande glad över framgången.

– Det var fantastiskt. Vi är alla jätteglada för hans skull, säger Lena Stenlund som berättar att hon har hjälpt till med språket och plockat fram låtar.

– Vi har träffats regelbundet och han har också gått till en sångpedagog som jobbar på Musikgymnasiet i Boden. Han har en enorm drivkraft att få sjunga, säger hon.

Det har varit osäkert om familjen skulle få stanna i Sverige. Men tidigare i år kom beskedet att han och hans familj har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Nu ska Ibrahim Nasrullayev satsa på musiken – och bli klar med studierna.

–Jag vill syssla med musik och sjunga. Och jag vill jobba mer med svensk musik, det finns många låtar som jag vill lära mig, säger han.

–Det finns många bra låtar. Jag tycker också att svenska låtar passar min röst och passar bra för mig.

I och med segern har du fått en rejäl skjuts i karriären. Kommer du att stanna kvar i Boden?

–Jag har många inbjudningar till konserter under sommaren och hösten. Så jag vet inte om jag ska stanna kvar i Boden, eftersom många av konserterna är i andra städer. Vi får se.

Men redan den 2 juni kan Bodenborna njuta av stjärnskottet: han och Lena Stenlund uppträder på Stora scenen med tre låtar under Kulturnatten.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.