Opinion&Debatt
Ledare

Skydd för familjen kan motarbeta sitt syfte

Homosexuella i Slovenien får inte adoptera sin partners biologiska barn. Det blev resultatet efter en folkomröstning i söndags. Trots att förhandsmätningar tydde på att det skulle bli en klar övervikt för reformen, vann motståndarna med 55 procent mot 45.

En konservativ grupp för barns rättigheter har framgångsrikt drivit en kampanj mot homosexuellas rätt att adoptera. Argumenten, enligt nyhetsbyrån AP: ”Äktenskapet och familjen är av yttersta vikt för den enskilda människans och samhällets utveckling”.

Om ett barn alltså växer upp i en familj där ett gaypar utövar det reella föräldraskapet, då anses barnet ha RÄTT att slippa den trygghet det innebär att båda är lagstadgade vårdnadshavare. Vilken tragik att så många kristna mumlat mantrat ”skydda barnen, värna familjen” så länge att de inte ser när de gör precis motsatsen.
    /KT
 

Kommentera

FLER NYHETER
Minnesstunden på Raoul Wallenbergs torg, Stockholm, för tre år sen. Från vänster Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska centralrådet, Mona Sahlin, tidigare partiledare för socialdemokraterna och Domino Kai, Sveriges Internationella Roma Filmfestival.
Kristina Ljunggren, präst viger Minna Kultala och Tina Lindman under Stockholm Pride i S:t Jacobs kyrka.
Ända fram till i slutet av maj var området där det brunnit förbjudet för allmänheten att beträda. Nu kan man åter bruka allemansrätten i markerna.
På Fjällräven center i Örnsköldsvik tränar hockeykonfirmanderna ett par, tre ispass varje dag. De två unga ledarna, Filip Nordin (bild t.h) och Rasmus Renning, är med i ishallen. Foto: Jonas Forsberg
Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS

Senaste nytt