Nära dig

Göteborgs stift

Visar 1-10 av 98 artiklar
  • Laholms pastorat är årets kyrkogårdsförvaltning. Utmärkelsen ges bland annat för det goda miljöarbetet och hur kyrkogårdarnas kulturarv bevaras.
  • I söndags, den 7 september, vigdes 20 personer, fyra män och 16 kvinnor till diakoner i Göteborgs stift.
  • Församlingshemmet i Getinge fungerar sedan igår som central för krisarbetet i det översvämningsdrabbade området i Halland. Många fastigheter och villor har fått evakueras på grund av översvämningen.
  • Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är först ut i partiledarutfrågningarna när folkfesten Vårgårda möte drar igång ikväll. Det blir spännande möten på Tånga hed under åtta augustikvällar.
  • Socialtjänsten lever inte ens upp till de elementära delarna av sitt uppdrag. Bidragssökande skickas till kyrkan för att få den grundläggande hjälp de borde har rätt till.
  • Flera representanter vill rädda Åh stiftsgård. Det skriver de i en debattartikel i Bohuslänningen, Gårdens slutgiltiga öde kommer att avgöras av stiftsfullmäktige den 1 oktober.
  • I tisdags kväll inleddes årets sommar-Oas-möte i Kungälv. Mötet pågår fram till 27 juli och avslutas med en festhögmässa.
  • I kväll börjar årets sommarmöte med Oasrörelsen i Kungälv. Uppemot 5 000 människor väntas besöka mötet som främst hålls i Mimershallen som normalt används för handboll och annan inomhusidrott.
  • Åh stiftsgård läggs ner. Det beslutade Göteborgs stiftsstyrelse att föreslå till stiftsfullmäktige. Man anser att det saknas ekonomiska muskler att göra de investeringar som krävs på lång sikt.

Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS