Nära dig

Göteborgs stift

• Församlingshemmet i Getinge fungerar sedan igår som central för krisarbetet i det översvämningsdrabbade området i Halland. Många fastigheter och villor har fått evakueras på grund av översvämningen.
  • Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är först ut i partiledarutfrågningarna när folkfesten Vårgårda möte drar igång ikväll. Det blir spännande möten på Tånga hed under åtta augustikvällar.
  • Socialtjänsten lever inte ens upp till de elementära delarna av sitt uppdrag. Bidragssökande skickas till kyrkan för att få den grundläggande hjälp de borde har rätt till.
  • Flera representanter vill rädda Åh stiftsgård. Det skriver de i en debattartikel i Bohuslänningen, Gårdens slutgiltiga öde kommer att avgöras av stiftsfullmäktige den 1 oktober.
  • I tisdags kväll inleddes årets sommar-Oas-möte i Kungälv. Mötet pågår fram till 27 juli och avslutas med en festhögmässa.
  • I kväll börjar årets sommarmöte med Oasrörelsen i Kungälv. Uppemot 5 000 människor väntas besöka mötet som främst hålls i Mimershallen som normalt används för handboll och annan inomhusidrott.
  • Åh stiftsgård läggs ner. Det beslutade Göteborgs stiftsstyrelse att föreslå till stiftsfullmäktige. Man anser att det saknas ekonomiska muskler att göra de investeringar som krävs på lång sikt.
  • Ett orättvist samhällssystem som tvingar människor kvar i fattigdom är ett av Se människan-scenens teman på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg i höst.
  • Lundby församling lägger ut filmer om påsken på Youtube. -Vi ville pröva ett nytt sätt att berätta om påsken, för att försöka nå fler än de som redan kommer till i kyrkan, säger Malin Lingnert, info

Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS