Nära dig

Göteborgs stift

• På söndag öppnar kyrkogårds-och begravningsmässan Vilorum i Göteborg.
  • Överklagandenämnden stoppar tillfälligt beslutet av domkapitlet i Göteborgs stift att avkraga Olof Fogelqvist sedan man där funnit att han i en predikan ska ha brutit mot prästvigningslöftena.
  • Åh stiftsgård blir kvar. Idag sa stiftsfullmäktige i Göteborg nej med röstsiffrorna 44-33 till planerna att avveckla stiftsgården efter nästan tre timmars debatt.
  • Nedläggning eller inte? På onsdag avgörs stiftsgården Åhs framtid av stiftsfullmäktige i Göteborg. Och stiftsgårdens vänner kämpar in i det sista för Åhs överlevnad.
  • Den sparkade kyrkoherden Joakim Selin i Veddige pastorat i Göteborgs stift frias helt av Arbetsdomstolen idag. Veddige-Kungsäters församling döms att betala sammanlagt 2,7 miljoner i skadestånd.
  • Komminister Olle Fogelqvist i Löftadalens pastorat, i Göteborgs stift, mister behörigheten att vara präst.
  • Laholms pastorat är årets kyrkogårdsförvaltning. Utmärkelsen ges bland annat för det goda miljöarbetet och hur kyrkogårdarnas kulturarv bevaras.
  • I söndags, den 7 september, vigdes 20 personer, fyra män och 16 kvinnor till diakoner i Göteborgs stift.
  • Församlingshemmet i Getinge fungerar sedan igår som central för krisarbetet i det översvämningsdrabbade området i Halland. Många fastigheter och villor har fått evakueras på grund av översvämningen.
  • Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är först ut i partiledarutfrågningarna när folkfesten Vårgårda möte drar igång ikväll. Det blir spännande möten på Tånga hed under åtta augustikvällar.

Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS