Nära dig

Göteborgs stift

• MR-dagarna om mänskliga rättigheter har rört upp känslor redan innan de har hållits. Största invändningarna riktas mot valet av konferencier, Nabila Abdul Fattah.
  • Två nya biskopar vigs på söndag. Båda har valt valspråk från Johannesevangeliet.
  • I helgen hålls flera klimatmanifestationer i Göteborg. I morgon möts fyra pilgrimsvandringar för klimatet i centrala staden när budkavlen för klimaträttvisa från Norge kommer till Göteborg.
  • På tisdag invigs Göteborgs stifts första servicebyrå. Byrån på Lilla torget 1 i Uddevalla ska avlasta församlingarna med bland annat administration och fastighetsfrågor.
  • Att prata om olika behov hos EU-migranter och hemlösa med svenskt personnummer är svårt.
  • Företaget Promessa har gått i konkurs. Göteborgs tingsrätt fattade beslutet i tisdags på bolagets styrelses egen begäran.
  • I dag, torsdag den 2 juli, köper Halmstads pastorat Olaus Petri kyrka av Halmstads kommun, för 3,95 miljoner kronor.
  • Att förvalta sina pengar ansvarsfullt med hänsyn till miljö och människors hälsa behöver inte betyda en lägre avkastning.
  • I söndags invigdes Kyrkans hus i Stora Höga, söder om Stenungsund. Under hela invigningsveckan fram till söndagen var programpunkterna många.
  • I helgen firar Göteborgs domkyrka 200 år. Det firas med konstutställning, mässa och körverk som uruppförs.

Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS