Kyrkomusik

Glädjande med en plattform för kyrkomusiken

Fortsätt satsa på musiken och körerna i församlingarna så kommer fler att strömma till Svenska Kyrkan som aktiva församlingsmedlemmar, anser debattören.

Det är med glädje jag hälsar tillkomsten av den nya plattformen för kyrkomusiken som just antagits av kyrkostyrelsen. Kyrkomusiken är oerhört viktig i församlingarnas liv i Svenska Kyrkan. Jag är själv kyrkosångare och sjunger i Kafjärdens Festivalkör som är Kafjärdens församlings egen kyrkokör. Genom med medlemskap i Festivalkören har jag fått en ingång i församlingens arbete som lett till ett stort engagemang i församlingsarbetet från min egen sida. Jag har varit ledamot i kyrko­rådet och är nu återigen kyrkofullmäktiges ordförande i Kafjärdens församling.

Vår församling belägen i Eskilstuna är en liten församling med drygt 3000 kyrkobehöriga. Vi har 6 kyrkor i vår församling.

Varje vår framför Festivalkören ett större profant körverk med orkester och solister. Så var fallet även i år. I maj framförde kören Brahms Requiem som är ett av den klassisk musikens stora mästerverk. Förutom vår kör hade vi Kafjärdens Sinfonietta och solister från bland annat Radiokören som deltog.

Uppförandet skedde i vår största pampiga kyrka, Jäders kyrka uppförd av Axel Oxenstierna. De både konserterna var i stort sett fullsatta av en entusiastisk publik som hyllade oss med rungande applåder.

Allt detta vore inte möjlig utan vår entusiastiska kantor Sven-Erik Sieurin som varje vår utmanar oss med svår körverk. Jag är stolt och tacksam för att mitt engagemang också har lett till ett stort engagemang i församlingens övriga verksamhet.

Så fortsätt att satsa på musiken och körerna i våra församlingar så kommer fler att strömma till Svenska Kyrkan som aktiva församlingsmedlemmar.

Mer inom samma ämne
Kyrkomusik
Kyrkomusik
Kyrkomusik
Kyrkomusik
Kyrkomusik
Kyrkomusik
Kyrkomusik