Arbetsledande Komminister - Halmstad

Göteborgs stift

Sista ansökningsdag: 2021-02-28

Vill du vara församlingspräst och arbeta vidare med församlingsbyggande? Vill du vara arbetsledare för en del av Halmstads församling? Vill du arbeta för mångfald och öppenhet?  Halmstads församling har tre församlingsområden, och nu söker vi en arbetsledande komminister till Martin Luther/Andersbergs området.

Martin Luther/Andersberg är beläget i de östra delarna av Halmstad. I området finns den moderna Martin Luther kyrka, den mångkulturella Andersbergskyrkan och även SjömanskyrkanHögskolan är granne med Martin Luther kyrka och vill ha ett samarbete med Svenskakyrkan. I det området finns dessutom stora handelsområden, skolor, idrottsanläggningar, boenden och bostadsområden av olika slag. Här återfinns också Östra stranden och Halmstads hamn.

Martin Luthers kyrka är en arkitektonisk spännande kyrka som inspirerar till liturgisk utveckling. Andersberg är en mångkulturell stadsdel där det bedrivs en spännande och utmanande verksamhet och där det finns en växande kyrklig gemenskap.

Hela Martin Luthers område präglas av denna rika mångfald av kultur, etnicitet, språk och religion, vilket är en stor utmaning ur ett missionsperspektiv. Det pågår en teologisk och pastoral bearbetning av hur vår mission och evangelisation ska ta sig uttryck i denna mångfald.

Arbetsuppgifter:

Det huvudsakliga arbetet är att leda anställda medarbetare om ca 20 personer i ett väl fungerande arbetslag, samt många ideella medarbetare. Du arbetar utifrån delegation från kyrkoherden och ingår i både den stora ledningsgruppen och den pastorala ledningsgruppen. Till detta kommer gudstjänster och kyrkliga handlingar. Utöver det finns möjlighet att arbeta med uppgifter som passar för dina gåvor och din passion. Vi ser gärna sökanden som tycker om att möta och arbeta med barn, ungdomar och konfirmander.

Församlingen tillhandhåller chefsstöd.

VÅR SÖKPROFIL:

•  Du har tydliga ledaregenskaper och erfarenhet av chefskap.
  • Du har erfarenhet, idéer, visioner och entusiasm kring vidareutveckling av gudstjänster och andra delar av församlingslivet.
  • Du har ett diakonalt perspektiv i ditt tänkande.
  • Du har god administrativ förmåga och arbetar gärna med verksamhetsstyrning och målarbete..
  • Du har förmåga att kunna lyssna och bry dig om dina anställda och ideella medarbetare samtidigt som du vågar fatta beslut och vara tydlig.
  • Du för PU- och lönesamtal med dina medarbetare.
  • Du är medveten om vilka utmaningar och svårigheter som följer med att vara arbetsledare och tycker att den utmaningen är spännande och intressant.
  • Du ser det som självklart att arbeta delegerande och i team både på församlings- och områdesnivå.
  • Du förväntas leda utvecklingen av området samtidigt som du har som uppgift att se till hela församlingens bästa.
  • Du tycker om att reflektera teologiskt och pastoralt med Kristus i centrum och du uppskattar mångfald, öppenhet och låga trösklar.

VI VILL:

Att du är prästvigd i Svenska kyrkans ordning, har arbetsledarutbildning samt dokumenterad erfarenhet av ledarskap och chefskap.

TILLTRÄDE:

Enligt överenskommelse.

Upplysningar lämnas av kyrkoherde Lars Björksell tel 035 282 20 09 och personalsekreterare Eva Svedin 035 282 20 10. Facklig företrädare för KyrkA är Ib Pihlblad tel 0703 06 66 44 och för Vision Jan Grundström tel 035 17 97 43.

Välkommen med ansökan, inklusive CV och löneanspråk, till Halmstads församling, Box 261, 301 07 Halmstad eller via mail: halmstads.forsamling@svenskakyrkan.se
senast 2021.02.28.

LEDIGA JOBB

Församlingspedagog - Torshälla/Eskilstuna