Uppsala stift

Vi söker en diakon, 100%

En av våra diakoner går vidare, efter 13 års tjänst i Håbo pastorat.

Håbo pastorat överensstämmer geografiskt med Håbo kommun, i sydvästra Uppland. Här bor 21 000 människor, varav 14 000 är medlemmar i Svenska kyrkan. Pastoratet ligger i ett naturskönt mälarlandskap, rikt på kulturminnesmärken, med över 23 mil sjögräns och innefattar fem medeltida kyrkor samt den moderna Magdalenakyrkan i centralorten Bålsta.

Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete i en glad och positiv miljö - i en av Sveriges starkaste tillväxtregioner. Stockholm, Arlanda, Uppsala och Enköping ligger alla inom 5 mils avstånd, och kommunikationerna till och från Bålsta är mycket goda.

Vi är i ett spännande läge och söker dig som både vill utveckla verksamheter vi redan har men också utifrån dina gåvor får utrymme att utveckla vårt diakonala arbete ytterligare.

Diakon 100%

Du kommer ha profil mot vuxna och äldre och arbeta tillsammans med vår diakon Linnéa som har fokus mot barn och unga. I tjänsten ingår bland annat följande:

• Verksamhetsansvar för vår ideella grupp medarbetare.
  • Ekonomiska samtal
  • Samtalsgrupper
  • Vi hoppas du utifrån det ideella medarbetarskapet vill gå i spetsen för att utveckla en hembesöksgrupp så vårt goda diakonala arbete kan få ett ännu bredare genomslag.
  • Själavårdande samtal

Vi är mycket nyfikna på dig och på vad du brinner för att göra för Guds rike!

VÄLKOMMEN ATT SÖKA

Välkommen med din ansökan inkl. CV, personligt brev och referenser!
Intervjuer sker fortlöpande.
Ansökningar ska vara oss tillhanda senast fredag 31 januari 2020 och skickas till:

Håbo pastorat,
Box 194,
746 24 Bålsta

eller med e-post på den här länken

Tillträde efter överenskommelse, efter 9 mars.
B-körkort och egen bil behövs.

FÖR YTTERLIGARE UPPLYSNINGAR, KONTAKTA GÄRNA

Linnéa Walger, diakon, 0171-46 87 22