Diakon sökes till Sofia församling

Stockholms stift

Sista ansökningsdag: 2021-06-20

Foto: Johannes Frandsen

Sofia församling är en levande församling i Stockholms innerstad och Hammarby sjöstad. Vi är stolta över våra engagerade medarbetare, våra volontärer som ger av sin tid och kraft, vårt rika musikliv, vår vackra kyrka och kapell, och mycket mer. Välkommen att söka jobb hos oss när vi utannonserar lediga tjänster!

LEDIG TJÄNST: DIAKON 100 %

Är du allmänpraktiserande diakon? Vill du arbeta i en öppen och kreativ miljö? Sofia församling är en församling på Södermalm och i Hammarby sjöstad som månar om både tradition och förnyelse. Vi vill vara en församling där vi finns till för varandra i livets olika skeden och där vi uppmuntrar och påminner varandra om att Gud bär oss genom allt.

I det pågående arbetet med diakonipastoral så vill vi karakterisera vår diakoni som ”församlingsdiakoni”. För oss innebär församlingsdiakoni att erbjuda gemenskap för att bidra till livskvalité och ett gott samhälle. När någon drabbas av allmänmänsklig problematik så kan församlingen ge stöd i form av enskilda samtal och stödgrupper. Vid allvarlig social eller psykisk problematik kan diakonen vara en viktig länk till exempelvis socialtjänst eller sjukvård. Församlingens fonder hanteras av fondkommitté vid två tillfällen varje år.

De närmaste åren vill församlingen bland annat satsa på idealitet, växande i kristen tro samt öppna mötesplatser. Nu söker vi dig som tillsammans med övriga medarbetare vill bidra till detta arbete. Vi vill att du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vi fäster stor vikt vid vilja och förmåga att kunna möta människor i olika åldrar och med olika ursprung och förutsättningar.

Församlingen är indelad i två distrikt och tjänsten är till 50% placerad på Sjöstadssidan och till 50% på Malmsidan. Du kommer att vara en av två heltidsanställda diakoner i församlingen och tillhöra arbetslaget i Sjöstaden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

•       samtal/själavård
  •       leda samtalsgrupper
  •       stöd i kontakt med myndigheter
  •       öppen diakonal verksamhet
  •       deltagande i gudstjänster
  •       leda ideella medarbetare
  •       fondhantering

Tjänsten är tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker den 17/8.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: diakon Maria Sterner 08-615 31 18, distriktspräst i Sjöstaden Åsa Jakobsson 08-615 31 55, samt Johanna Öhman, kyrkoherde 08-615 31 02.

ANSÖKAN

Skicka din ansökan till sofia.forsamling.ansokningar@svenskakyrkan.se senast den 20/6. Vi tar endast emot ansökningar per mejl. Vänligen kontakta oss om du inte inom tjugofyra timmar fått ett svarsmeddelande.

OBS! Tillsammans med din ansökan behöver du bifoga en ifylld och signerad blankett där du samtycker (GDPR) till att din ansökan skickas vidare till Stockholms stift för behörighetsprövning enligt Svenska kyrkans regler vid anställning av präst eller diakon. Skriv ut, skriv på, scanna och mejla blanketten. Din arbetsansökan registreras först när ifylld GDPR-blanketten inkommit till Sofia församling.

Välkommen att söka, vi ser fram emot att höra ifrån dig!

OM SOFIA FÖRSAMLING

Sofia församling är en del av Svenska kyrkan och en av fyra församlingar i Södermalms kontrakt. Församlingen har ca 20 000 medlemmar av ca 40 000 invånare. 2002 invigdes Sjöstadskapellet i den växande stadsdelen Hammarby Sjöstad. Församlingen har många medarbetare; ett stort antal ideella och ca 30 anställda.

Församlingen har två kyrkor, Sofia kyrka i Vita Bergen och Sjöstadskapellet i Hammarby Sjöstad som båda nyligen genomgått omfattande ombyggnads- och renoveringsarbeten. Dessutom ingår Fryshuskyrkan som är en del av Fryshuset, en av landets största samlingsplatser för ungdomar, i församlingen.

Ekumeniskt arbete och religionsdialog är viktigt för oss i den anda av öppenhet som Sofia församling värnar om.

Gudstjänstlivet präglas av en stor lekmannamedverkan med gudstjänstgrupper som tillsammans med präst och musiker planerar och genomför gudstjänsterna.

Församlingens musikliv med 20 körer och närmare 500 korister i alla åldrar har rönt och röner stor uppmärksamhet även utanför församlingens gränser.

Sofia församling bedriver ett omfattande diakonalt arbete som inbegriper såväl traditionella träffpunkter för äldre, samverkan kring diakonalt café på Södermalm för utsatta, språkcafé samt diakonalt arbete bland ungdomarna på Fryshuset.

I församlingen finns många konfirmander och en stor barnverksamhet. Sofia församling driver två öppna förskolor, ett flertal barnkörer, föredragskvällar och andra mötesplatser för barn och föräldrar. Det finns ett bra samarbete med skolorna där vi utvecklar nya samverkansformer kring tro och livsfrågor.

LEDIGA JOBB

Strömstads pastorat söker kyrkoherde

Göteborgs stift Sista ansökningsdag:

Familjerådgivare till kyrkans familjerådgivning i Uppsala

Ledig tjänst administratör 75% - Adolf Fredrik Församling

kantor sandvikens pastorat

Skanör-Falsterbo församling söker Kyrkomusiker

kyrkoherde - Lekeryds församling

Växjö stift Sista ansökningsdag:

kyrkoherde - Aspelands pastorat

ORGANIST/KYRKOMUSIKER 100 % - Vreta klosters församling

PEDAGOG 100 % - Vreta klosters församling