Församlingsherde

Linköpings stift

Sista ansökningsdag: 2020-02-13

Pastoratet med småstadsmiljö, levande landsbygd och många fina turistattraktioner

Välkommen att söka tjänsten som

Församlingsherde med speciellt ansvar för församlingarna
Frödinge och Locknevi

Vimmerby pastorat består av 6 församlingar, Vimmerby med Storebro, Tuna, Locknevi, Frödinge, Pelarne och Rumskulla med tillsammans 12 600 invånare. Vimmerby ligger centralt med närhet till Kalmar, Växjö, Jönköping och Linköping och är en stor turistort där Astrid Lindgrens sagor blir verklighet med ca. 500.000 besökare varje sommar. I pastoratet finns sju kyrkor och ett arbetslag på ca 45 personer.

Vårt arbetslag består av en mix med nya och gamla medarbetare

Förskola och Fritidsverksamhet ingår som en naturlig del i pastoratets verksamhet och leds av rektor och förskolechef.

Som Församlingsherde ska Du tillsammans med pastoratets medarbetare och församlingsråden ansvara för och utveckla den kyrkliga kärnverksamheten inom församlingarna Frödinge och Locknevi. Eventuellt kan tjänsten få en arbetsledande funktion. I tjänsten ingår också att vara en resurs för hela pastoratet vad det gäller begravningar, dop och vigslar. Din närmaste chef är kyrkoherden som har det övergripande personalansvaret för alla anställda i församlingsverksamheten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten:
Vik. kyrkoherde Helén Elfving, 0492-697 74, 072-232 51 08.
Kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson, 0492-102 21, 070-791 34 80,

Facklig representant:

Facklig företrädare för Kyrkans Akademikerförbund: Anna-Carin Gabelic, 013-303595, sms 0730-754954 Anna-carin.gabelic@svenskakyrkan.se
Facklig företrädare för Vision: Ann-Marie Lind, 013-205029
Ann-marie.lind@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 februari 2020 till:
Vimmerby pastorat,
Kungsgatan 2,
598 35 Vimmerby (märk kuvertet "Församlingsherde")

eller via e-post: vimmerby.pastorat@svenskakyrkan.se

LEDIGA JOBB