Komminister

Lunds stift

Perstorp ligger i norra Skåne och omsluts av underbara bokskogar och sjöar. Församlingen består av nästan 8.000 invånare, varav ungefär 4.500 kyrkotillhöriga och ett arbetslag om cirka 20 anställda. Hit tar man sig lätt med både tåg och bil. Väl framme finner du ett varierat utbud av service med bl.a. en väl utvecklad barnomsorg och med grundskola 1-9.
Vilka är vi?
Arbetslaget inom församlingsverksamheten består av tre präster, diakoniassistent, organist, kantor och församlingspedagog. Kyrkogårdschefen leder de sex vaktmästare som sköter om församlingens tre kyrkogårdar och alla fastigheter. Vår husmor står för servering och sköter tillsammans med lokalvårdaren om trivseln i våra lokaler. Kansliet består av en kanslichef och en administrativ assistent som ger service såväl internt som till församlingsbor och annan allmänhet.
I församlingen finns två kyrkor, Perstorp och Oderljunga med vars ett tillhörande församlingshem. I Perstorps prästgård finns kansliet med församlingsexpedition och arbetsrum för personalen inom församlingsverksamheten. Kyrkogårdschefen och vaktmästarna utgår från kyrkogårdsexpeditionen bredvid Hoppets kapell i Perstorp och från det mindre kyrkogårdskontoret i Oderljunga församlingshem.
Vad erbjuder för vi för tjänst?
Tjänsten är inriktad mot vårt arbete med barn, ungdomar och deras familjer. Verksamheter som Barnens katedral, Öppen ungdomskväll och konfirmander är givna ansvarsområde.
Du kommer att jobba nära tillsammans med vår pedagog Mikael.
Kontakten med skolan ser vi som en viktig uppgift eftersom närvaron i samhället står högt upp på vår lista av viktiga arbetsuppgifter.
Naturligtvis ingår alla de uppgifter som förväntas av en präst såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar, själavårdssamtal etc.
Vi erbjuder en spännande och givande tjänst i Skånes minsta kommun med stort samarbete med kommunen - och vi vågar nog påstå ett av Lunds stifts största ungdomsengagemang.
Hos oss finns ett stort volontärt engagemang och välbesökta gudstjänster.
Vi ger dig också möjlighet att driva och utveckla dina hjärtefrågor.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för ditt arbete, tycker om utmaningar och har initiativförmåga.
Du kan arbeta självständigt lika bra som du har en förmåga att smälta in i olika sammanhang. Du håller tider och är välstrukturerad i dina förberedelser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du förväntas medverka till att utveckla vår verksamhet. Vi är ett mindre arbetslag där flexibilitet och samarbete är viktigt.
Formell arbetsbeskrivning
Komministern utför sedvanliga prästuppgifter: leder gudstjänstfirande, förrättar kyrkliga handlingar och utövar själavård.
Genom att synas och verka i samhället bidrar komministern tillsammans med andra anställda och frivilliga till att sprida evangeliet.
Komministern arbetar med alla åldersgrupper.
Komministern deltar i arbetet med att rekrytera, utbilda, handleda och inspirera frivilliga medarbetare inom församlingsverksamheten.
Arbete på kvällar, helger är i likhet med lägerverksamhet en naturlig del av komministerns arbete.
Formella kvalifikationskrav
Du är behörig att anställas som präst enligt Kyrkoordningen.
Du har körkort för personbil (B) eller har påbörjat sådan utbildning och har tillgång till bil.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

LEDIGA JOBB

Lunds stift Sista ansökningsdag: 19 Februari