Linköpings stift

Sista ansökningsdag: 2020-02-06

Som organist i Södra Tjust pastorat ingår du i ett ungt, kreativt och kompetent arbetslag. Genom församlingens ledord: Glädje - gemenskap - framtidshopp vill vi forma kyrkans tro och liv på nytt varje dag.

Instrumentariet består bland annat av en stor Wisteniusorgel (1744), en förnämlig Åkerman & Lund (1905), en tremanualig Marcussen & søn (1968) samt en nyrenoverad Steinway B-flygel.

Lunchmusiken, som vi kallar ”Andhämtning”, är mycket uppskattad och samlar varje vecka kring 100 besökare. Kyrkokören framför regelbundet större kyrkomusikaliska verk parallellt med sin gängse gudstjänstmedverkan.

Sist, men inte minst, strävar vi efter att söndagens högmässa ska bli en levande mötesplats för alla - stora som små.”

Vi utgår från att du har:
Organistexamen på A-nivå eller motsvarande.
Tjänsten är 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och angivande av referenser senast den 6 februari 2020 till:

Södra Tjusts pastorat
Hospitalsgatan 14, 593 33 Västervik
eller sodra.tjusts.pastorat@svenskakyrkan.se
Mer information hittar du på vår webbplats

Har du frågor?
Ring gärna kyrkoherde Karin Björk 0490-842 61 eller arbetsledande