Pedagog

Göteborgs stift

Sista ansökningsdag: 2020-02-23

Vänersborg och Väne-Ryrs församling söker pedagog

Vänersborg och Väne-Ryrs församlings läge vid Vänerns södra strand och Vänersborgs vackra stadskärna erbjuder ett aktivt liv för såväl gammal som ung. Ett rikt kultur– och föreningsliv kombinerat med unika naturupplevelser skapar en god grund för livskvalité.

Församlingens har som geografiskt upptagningsområde Vänersborgs centralort och västerut Väne-Ryr. Det är ca: 14.000 medlemmar i församlingen varav flertalet i Vänersborg.

Församlingen har fem kyrkor, två centralt belägna i Vänersborg och Väne-Ryr, de övriga är områdeskyrkor. Vi har även ansvar för sju kyrkogårdar, varav två är en del av stadens historia.

Vänersborg har mycket goda pendlingsmöjligheter, Göteborg ca: 55 min, och är väl utbyggt med cykelvägar.

Vänersborg och Väne-Ryrs församling söker pedagog

Uppdrag och arbetsuppgifter
Pedagogens uppdrag är att genom ett gott pedagogiskt arbete utifrån Svenska kyrkans värdegrund bidra till att utveckla det goda samhället.

För att lyckas i denna roll skall du på ett framgångsrikt sätt kunna:
- i beteende omsätta och företräda Svenska kyrkans värdegrund
- Möta barn, unga och vuxna utifrån ett genuint intresse
- Med din pedagogiska förmåga entusiasmera människor till att vilja få en ökad kunskap om och förståelse för kristen tro
- Professionellt och lösningsfokuserat kunna samarbeta med såväl interna som externa parter/yrkeskategorier

Kvalifikationer
Vi ser helst att du är församlingspedagog med inriktning barn och unga, alternativt ska du ha en högskoleutbildning med inriktning pedagogik och gärna en kyrklig profilutbildning. Utbildning och erfarenhet av barn och ungdomar med särskilda behov är meriterande. Du skall ha goda grundläggande IT-kunskaper samt vara duktig på att kommunicera i tal och skrift. Körkort för personbil samt tillgång till bil.

Personliga egenskaper
I denna roll är det en förutsättning att du står bakom och delar Svenska kyrkans värdegrund. Som person är du stabil och har förmåga att agera professionellt. Du kan driva dina ansvarsområden självständigt och ta initiativ. Du är utåtriktad och kan hantera alla typer av mellanmänskliga möten som ligger i tjänsten, har en starkt utvecklad social förmåga, där empati och lyhördhet är viktiga delar. Vidare är du ansvarsfull och har förmåga att planera och arbeta strukturerat. En god analytisk och problemlösande förmåga är ytterligare en viktig egenskap.

Anställningsform
Tillsvidareanställning