Stockholms stift

Sista ansökningsdag: 2020-01-30

Katarina församling söker präst som ser det som inspirerande och utmanande att predika i den välbesökta Katarinamässan och tycker att en församlings ungdomsarbete är bland det roligaste och viktigaste som finns. Du kommer att ha mycket varierande arbetsuppgifter och arbeta både självständigt och nära församlingens övriga yrkeskategorier. Du kommer både att ingå i konfirmations- och ungdomsarbetslaget och ha allmänna prästerliga ansvarsuppgifter som gudstjänster, kyrkliga handlingar, andakter och själavård. Detta i våra två kyrkor, Katarina kyrka och Allhelgonakyrkan.

Personen vi söker

• Är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning.
  • Är en skicklig predikant.
  • Är flexibel och har lätt för att ta egna initiativ.
  • Är positiv, modig, engagerad och agerar på ett sätt som skapar förtroende.
  • Har en god förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer.
  • Har ett starkt engagemang och intresse för ungdoms- och konfirmationsarbete.
  • Kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Katarina församling
Katarina församling ligger på Södermalm i Stockholm och har ca 20 000 församlingstillhöriga. Församlingens mission är att vara en andlig mötesplats med låga trösklar där vi tillsammans skapar sammanhang, finner mening och visar omsorg om vårt eget och andras liv. Församlingen befinner sig i ett expansivt skede. Vi söker dig som vill vara med och bidra till att ytterligare utveckla vår dynamiska verksamhet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med omgående tillträde eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten
Information om tjänsten ges av:
Camilla Lif, tf kyrkoherde, camilla.lif@svenskakyrkan.se, 08-743 68 66
Lars Johansson, personalchef, lars.ingemar.johansson@svenskakyrkan.se, 08-743 68 38

Arbetstider och omfattning
Heltid 100 %

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 30 januari 2020.

Ansökan med personligt brev, referenser och CV skickas med e-post till: katarinaforsamling.ansokan@svenskakyrkan.se

Alternativt per brev till:
Katarina församling
Box 4015, 102 61 Stockholm
Märk meddelandet/kuvertet med ”Ansökan präst”.

LEDIGA JOBB

Distriktschef/präst