Luleå stift

Sista ansökningsdag: 2020-03-09

Bygdeå församling söker präst med ungt hjärta

Vill du lägga ner både kraft och engagemang i att skapa långsiktiga relationer med ungdomar och unga vuxna? Tycker du att konfirmation är viktigare än mycket annat kyrkan gör? Då har vi ett spännande jobb åt dig här i Bygdeå församling.

Bygdeå församling har sedan länge ett stort och väl fungerande barnarbete. Nu vill vi också att fler ungdomar och unga vuxna ska hitta gemenskap, samhörighet och plats för sin tro i församlingen. När vi nu söker förstärkning till prästkollegiet hoppas vi därför hitta dig som har både viljan och förmågan att göra tron begriplig och verklig för unga människor.

Du kommer att ha ansvaret för konfirmandarbetet, kontakten med kommunens högstadieskola och i uppdrag att tillsammans med resten av arbetslaget hitta former för ett mer aktivt ungdomsarbete.

Gudstjänster och kyrkliga handlingar kommer så klart också vara viktiga delar i arbetet och vi hoppas att din glöd för unga blir synlig även i de uppgifterna.

Närheten till kommunens högstadieskola gör att du sannolikt kommer att utgå från kyrkan i Robertsfors men du kommer att ha hela församlingen som arbetsområde. Det innebär att du behöver ha b-körkort och tillgång till egen bil för att genomföra arbetsuppgifterna.

Som person är du trygg i dig själv och din yrkesroll så att du prestigelöst kan samarbeta med både prästkollegor, övriga yrkesgrupper och engagerade församlingsbor. Du har förmågan att skapa ett bra arbetsklimat omkring dig och ser till helheten hellre än upprätthåller gränser.

Då arbetslaget är spritt över flera orter behöver du kombinera samarbetsförmågan med självständighet och skicklighet i att organisera ditt arbete på egen hand.

Bygdeå församling präglas av ett nära samarbete med EFS och ett gott ekumeniskt klimat. Det är en miljö vi hoppas att du trivs i och att du hjälper till att vidareutveckla och vårda de goda relationerna.

TJÄNSTENS OMFATTNING

VARAKTIGHET