Växjö stift

Sista ansökningsdag: 2020-02-29

Uppvidinge pastorat söker Komminister 100 %
Vi söker en församlingspräst med ett genuint intresse för att långsiktigt utveckla gudstjänstliv och församlingsliv tillsammans med församlingarnas arbetslag, församlingsråd och frivilliga medarbetare men också gärna en präst som vill gå in i ett aktivt arbete med att utveckla och förstärka vårt arbete med ungdomar och konfirmander i pastoratet.

Vi söker dig som
• Längtar efter att vara församlingspräst
• brinner för att arbeta med och bland ungdomar och konfirmander
• ser möjligheter där andra ofta ser svårigheter
• tycker om att möta människor och utveckla relationer
• trivs med att arbeta tillsammans med andra i team

Arbetsuppgifter:
Allt som hör till en prästs arbetsuppgifter. Om du brinner för arbetet bland ungdomar är det ett välkommet plus.

Kvalifikationer:
Präst i Svenska Kyrkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god självkännedom.

Bil
Du behöver ha B-körkort och tillgång till egen bil.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Om Uppvidinge pastorat
Uppvidinge pastorat består av Åseda, Nottebäck, Lenhovda-Herråkra samt Älghult; fyra församlingar i en småländsk miljö i Växjö stift. Vi har fem församlingskyrkor och två kapell, goda medarbetare och ett väl fungerande kansli som stöd och en stabil ekonomi. Här finns spännande historia att ösa ur och intressanta framtidsmöjligheter att verka som en lokal del av Kristi världsvida kyrka. I kommunen finns ett gott och expansivt företagarklimat och ett brett kulturliv.

Lokalt präglat – gemensamt ansvar.
Vi arbetar för att varje församling ska kunna utveckla sin egen profil, samtidigt som vi vill utveckla pastoratets gemensamma arbete och ansvar. Vi arbetar dels i ett enda arbetslag, dels i olika team, lokalt och inom hela pastoratet. Vårt arbete ska kännetecknas av öppenhet, gemenskap och goda samtal i församlingar och arbetslag. Utgångspunkten för ditt arbete kommer att vara LenhovdaHerråkra församling.

LEDIGA JOBB

Växjö stift Sista ansökningsdag: 19 Februari