Strategisk diakon, Falköpings pastorat

Skara stift

Sista ansökningsdag: 2021-08-20

Tillsvidareanställning, 100%

Falköping är alldeles lagom stort och nog så utmanande med fina möjligheter till både stadsliv och natur. En stor del av pastoratet är landsbygd med många underbara små medeltidskyrkor och aktiva församlingsmedlemmar. Staden har direktförbindelse till större städer med järnväg och många unga väljer att bosätta sig här med sina familjer, men pendla till arbetet i Göteborg, Jönköping och Skövde.

Stadens stora kyrka, S:t Olof, är nyrenoverad och ligger mitt i ett stadscentrum som utvecklas kraftigt just nu. Här behövs diakoni och en strategisk diakon som kan bygga kontakter, nätverk och identifiera behov.

Till tjänsten som diakon i Falköpings pastorat söker vi dig som är utåtriktad och intresserad av att tillsammans med församlingsvården bygga och stödja nätverk av ideella och tillsammans med dem ta ansvar för hembesök, självhjälpsgrupper, caféverksamhet, gemenskapsträffar och annan öppen verksamhet över hela pastoratet som främjar existentiell och andlig hälsa.

Tjänsten utgår från Kyrkans hus i staden och är inte inriktad på socioekonomisk hjälpverksamhet eller själavårdssamtal, även om det ibland kan förekomma.

Diakonutbildning och diakonvigning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Löneform: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse
Vi tillämpar Kyrkans avtal med individuell lönesättning.
Ange löneanspråk i din ansökan.

Tillhör Svenska kyrkan och delar dess grundläggande värderingar.
(Vi arbetar utifrån vår värdegrund: fred, rättvisa och försoning)
Krav på körkort och tillgång till egen bil.

Kyrkoherde, Jonas Hagström, tel. 0515-77 63 01

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan innehållande personligt brev, CV och löneanspråk senast den 20 augusti 2021 märkt P2021-0129 via e-post till: falkopingpersonaladm@svenskakyrkan.se

LEDIGA JOBB