Försvarsministern avgår

Försvarsminister Sten Tolgfors avgår. Det meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt och Sten Tolgfors vid en snabbt inkallad presskonrens på onsdagen.

Sten Tolgfors har varit försvarsminister sedan 2007.  Enligt statminister Reinfeldt har han och Sten Tolgfors diskuterat att han skulle avgå som försvarsminister redan i höstas.

Sten Tolgfors sa själv att han "tröttnat på jobbet".

- Tiden sätter sina spår, sa han på presskonferensen.

Han sa att han stolt över det han gjort som försvarsminister.
- Uppdraget är tungt. Det ställer ständigt krav på beredskap. Man väntar på nästa SMS och nästa SMS.  Kraften för uppdraget börjar för min del ta slut.

Försvarsministern säger att de senaste veckornas medieuppmärksamhet kring Saudiarabienaffär för honom och hans familj "blev droppen som urholkade stenen". Något nytt om den affären hade han inte att komma med.

- Mediedrev är inget en fyraåring förstår, men han förstår hur mamma och pappa mår.

Han tycker att han slutfört den omställning av försvaret, som var den direkta orsaken till att hans företrädare, Mikael Odenberg (M) avgick är 2007.

Catharina Elmsäter-Svärd tar tillfälligt över uppgiften att vara försvarsminister utöver sina ordinarie uppgifter som infrastrukturminister.

  • 2 Kommentarer

    Logga in för att kommentera

  • Bertil Wallgren

    Tänk om det här kunde bli början på något nytt! En regering där politiker slutar hyckla, ljuga och skylla på andra. Kanske t.o.m. börja tala sanning. Föra en politik där etik och moral är ledstjärnor!

  • Bertil Wallgren

    Tänk om det här innebär att man inom politiken låter sig mer ledas av etik och moral. Hela den svenska vapenhandeln bygger på lögner och hyckleri. Det bästa vore att upphöra med handeln. Det näst bästa är att sluta ljuga om de "stränga" regler vi har för vår export. Säg sanningen: Vi säljer till vem som helst, med eller utan mutor! Allt för att tjäna pengar! Vågar man hoppas?

REKOMMENDERAT