Nyheter

Försvarsministern avgår

Försvarsminister Sten Tolgfors avgår. Det meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt och Sten Tolgfors vid en snabbt inkallad presskonrens på onsdagen.

Sten Tolgfors har varit försvarsminister sedan 2007.  Enligt statminister Reinfeldt har han och Sten Tolgfors diskuterat att han skulle avgå som försvarsminister redan i höstas.

Sten Tolgfors sa själv att han "tröttnat på jobbet".

- Tiden sätter sina spår, sa han på presskonferensen.

Han sa att han stolt över det han gjort som försvarsminister.
- Uppdraget är tungt. Det ställer ständigt krav på beredskap. Man väntar på nästa SMS och nästa SMS.  Kraften för uppdraget börjar för min del ta slut.

Försvarsministern säger att de senaste veckornas medieuppmärksamhet kring Saudiarabienaffär för honom och hans familj "blev droppen som urholkade stenen". Något nytt om den affären hade han inte att komma med.

- Mediedrev är inget en fyraåring förstår, men han förstår hur mamma och pappa mår.

Han tycker att han slutfört den omställning av försvaret, som var den direkta orsaken till att hans företrädare, Mikael Odenberg (M) avgick är 2007.

Catharina Elmsäter-Svärd tar tillfälligt över uppgiften att vara försvarsminister utöver sina ordinarie uppgifter som infrastrukturminister.

Kommentera

Tänk om det här kunde bli början på något nytt! En regering där politiker slutar hyckla, ljuga och skylla på andra. Kanske t.o.m. börja tala sanning. Föra en politik där etik och moral är ledstjärnor!

Tänk om det här innebär att man inom politiken låter sig mer ledas av etik och moral. Hela den svenska vapenhandeln bygger på lögner och hyckleri. Det bästa vore att upphöra med handeln. Det näst bästa är att sluta ljuga om de "stränga" regler vi har för vår export. Säg sanningen: Vi säljer till vem som helst, med eller utan mutor! Allt för att tjäna pengar! Vågar man hoppas?

FLER NYHETER
Minnesstunden på Raoul Wallenbergs torg, Stockholm, för tre år sen. Från vänster Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska centralrådet, Mona Sahlin, tidigare partiledare för socialdemokraterna och Domino Kai, Sveriges Internationella Roma Filmfestival.
Kristina Ljunggren, präst viger Minna Kultala och Tina Lindman under Stockholm Pride i S:t Jacobs kyrka.
Ända fram till i slutet av maj var området där det brunnit förbjudet för allmänheten att beträda. Nu kan man åter bruka allemansrätten i markerna.
På Fjällräven center i Örnsköldsvik tränar hockeykonfirmanderna ett par, tre ispass varje dag. De två unga ledarna, Filip Nordin (bild t.h) och Rasmus Renning, är med i ishallen. Foto: Jonas Forsberg
Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS

Senaste nytt