Nyheter

Ny bloggportal samlar kyrkliga skribenter

Dagens kyrka är namnet på en ny blogg som lanseras idag. Bloggen samlar tolv svenskkyrkliga skribenter med vitt skilda åsikter och bland bloggarna återfinns Dag Sandahl, Mattias Thurfjell, Miriam Wredén Klefbeck och Sofia Lilly Jönsson.

Sajten Dagens kyrka vill visa att den svenskkyrkliga debatten är bred. Därför har man, enligt pressmeddelandet, valt skribenter med perspektiv som belyser olika sidor av Svenska kyrkan. Alla skriver under eget namn och bloggen är ingen gemensam plattform eller politisk positionering. "Skribenterna står för vitt skilda åsikter, ja ofta talar de emot varandra. På den mångfalden känner vi igen vår kyrka".

Till sajten finns ett Twitter-konto och en Facebook-sida som uppdateras när någon av skribenterna kommit med ett nytt inlägg

Barbro Matzols
010-199 34 58

Kommentera

Här är bloggportelen http://dagenskyrka.se/ och på Twtter htts://twitter.com/Dagenskyrka

Och adressen är: http://dagenskyrka.se

FLER NYHETER
Minnesstunden på Raoul Wallenbergs torg, Stockholm, för tre år sen. Från vänster Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska centralrådet, Mona Sahlin, tidigare partiledare för socialdemokraterna och Domino Kai, Sveriges Internationella Roma Filmfestival.
Kristina Ljunggren, präst viger Minna Kultala och Tina Lindman under Stockholm Pride i S:t Jacobs kyrka.
Ända fram till i slutet av maj var området där det brunnit förbjudet för allmänheten att beträda. Nu kan man åter bruka allemansrätten i markerna.
På Fjällräven center i Örnsköldsvik tränar hockeykonfirmanderna ett par, tre ispass varje dag. De två unga ledarna, Filip Nordin (bild t.h) och Rasmus Renning, är med i ishallen. Foto: Jonas Forsberg
Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS

Senaste nytt