S-förening; "Kyrkovalet får inte hamna i skymundan"

Kyrkpolitikerna bör synas mer ute i möten med Pitebor. Det slog Pitholm-Strömnäs socialdemokratiska förening fast vid sitt årsmöte.

Läs artikeln i Piteå-Tidningen här.

Kommentera

Finns ingen fungerande länk i min dator till artikeln... men nog kan jag hitta den själv ändå fast meningen var väl att ha en aktiv länk?

Fel, ni skulle ju kampanja "under radarn" har er gruppledarei Kyrkomötet sagt. Kyrkovalet är ju bara språngbrädan till Rosenbad, för Löfven förtjänar ju det...

Och jag och mina kompisar konstaterade över en fika att vi inte är intresserade.

Det måste vara socialdemokrater som skriver så och ger medlem rätt.
Vad göra för att mota Olle i grind? Ingen politik i kyrkan så mår den bäst.

Lite kul att S i Pitholm fronderar mot gruppledaren Olle Burells knasiga idé att mörka kyrkovalet - med argumentet att ju färre övriga som lägger märke till kyrkovalet, desto större andel kyrkoväljare kan (S) få om man "opererar under radarn."

Jag hoppas verkligen att varken (S) eller (C) får några röster i kyrkovalet alls. Kan ingen obehörigförklara dem? Hur kommer det sej att varken kyrkoordningen eller de politiska partiernas egna stadgar förbjuder dem att som partier engagera sej i ett visst trossamfund?

Och hur kommer det sej att våra biskopar inte ryter ifrån mot systemet på egen hand? (Är det för att de är tillsatta av systemet och faktiskt uppskattar att queerläror och välja-bort-foster-tänkande får acceptans också i kyrkan?).