Nära dig

Luleå stift

• 110 ungdomar är nu konfirmerade i Piteå församling. Ett läger på västkusten vände trenden.
  • Piteå församling annonserade under försommaren efter personer som inte varit i kyrkan på minst två år och vill ställa upp som gudstjänstobservatörer.
  • Klockan elva lördag kväll, under kulturnatten i Luleå, framförs en U2-mässa i Luleå domkyrka. Rockmässan är en del av stiftets projekt för att locka unga väljare till kyrkovalet.
  • En laestadiansk flicka i Pajala får rätt att följa familjens religiösa övertygelse och slipper därför att delta i undervisning i dans. Det säger kammarrätten i ett beslut som vinner laga kraft i dag.
  • När Hortlax kyrkogård utvidgas ska en plan tas fram för en ljussättning som passar i vintermörker och snö.
  • Ett par tusen laestadianer samlades i förra helgen för stortältsmöte i Haparanda. Kyrkans Tidning var där och mötte deltagare, stora som små.
  • Tegs församling i Umeå har fått en värdefull gåva i form av en 400 år gammal skulptur av en madonna.
  • Fyra procent av Sveriges unga röstade i förra kyrkovalet. Luleå stift gör nu något konkret för att höja den siffran med sin satsning på att utbilda unga valambassadörer.
  • Sveriges mest otillgängliga kyrka fyller 75 år i sommar. Viktoriakyrkan vid Överstjuktans strand i den lappländska fjällvärlden firades stort med en jubileumsgudstjänst i midsommarhelgen.
  • Kyrkan i Vänjaurbäck i Lappland kallas numera Peterskyrkan sedan Peter Zeitler gjort oväntad entré i den lilla byn. –Jag satt hemma i Holland och kollade på Blocket efter något bra hus i norra Sverig

Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS