Nära dig

Luleå stift

Visar 1-10 av 60 artiklar
  • Den präst som anordnat en bussresa och sedan ställt in den, utan att betala tillbaka pengarna för biljetterna till resenärerna, åtalas för grov förskingring.
  • Polisen efterlyser nu den präst som Kyrkans Tidning tidigare skrivit om, som misstänks ha lurat ett 30-tal resenärer på 400 000 kronor inför en resa till Nordkap.
  • En bedräglig präst i Luleå stift får finna sig i att bli avkragad, det vill säga fråntagen rätten att utöva prästämbetet i Svenska kyrkan.
  • Precis bredvid Umeå stads kyrka, vid Umeälven, ska pastoratet bygga sin nya församlingsgård för 76 miljoner kronor.
  • Domkapitlet i Luleå stift avskriver ärendet som gäller hur två präster i Gällivare bemött sin kvinnliga kollega, men riktar samtidigt kritik mot dem.
  • För fjärde året i rad ökar andelen konfirmander i Luleå stift. I fjol konfirmerades 45,5 procent av de tillhöriga 15-åringarna. Det skriver stiftet i ett pressmeddelande.
  • Imorgon kväll anordnar Luleå stift en stödmanifestation för människor i Liberia som drabbats av den fruktade sjukdomen ebola.
  • Hur kan gamla kyrkogårdar förtätas och förnyas så att fler gravplatser ryms? Det är ett av många ämnen som tas upp när landets kyrkogårdchefer samlas till kongress i Umeå i dag.
  • Rekordmånga scouter är samlade för en veckas läger i skogarna väster om Skellefteå i Västerbotten. Bakom lägret står Salt, EFS barn- och ungdomsorganisation.

Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS