Nära dig

Luleå stift

Visar 1-10 av 67 artiklar
  • På måndag kommer en ny vikarierande präst till Pajala församling för att arbeta till den sista juli.
  • Kyrkoherden i Pajala församling kommer att bytas ut under sommarperioden. Det beskedet ger kyrkorådet efter de arbetsmiljöproblem som har funnits i församlingen.
  • Pajala församling har lovat att genomföra de åtgärder som facket krävt senast nu på fredag.
  • Kyrkomusiker från Norr- och Västerbotten samlas i Luleå i morgon för Kyrkomusikerforum. Att få träffas och inspirera varandra är ett syfte.
  • Den psykosociala arbetsmiljön är så dålig inom Pajala församling att facket lade skyddsstopp i dag, fredag.
  • Den präst som lurat ett antal församlingsbor på närmare 400 000 kronor för en inställd resa, får inte behålla sin vigningsrätt. Det fastslår överklagandenämnden i sitt beslut.
  • Luleå stift har utökat samarbetet med Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar. Därmed kan stiftets församlingar få juridisk hjälp i asylfrågor.
  • Den präst som anordnat en bussresa och sedan ställt in den, utan att betala tillbaka pengarna för biljetterna till resenärerna, åtalas för grov förskingring.
  • Polisen efterlyser nu den präst som Kyrkans Tidning tidigare skrivit om, som misstänks ha lurat ett 30-tal resenärer på 400 000 kronor inför en resa till Nordkap.
  • En bedräglig präst i Luleå stift får finna sig i att bli avkragad, det vill säga fråntagen rätten att utöva prästämbetet i Svenska kyrkan.

Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS