Nära dig

Luleå stift

• Piteås jätteorgel är till salu. Orgel Acusticum ägs av Luleå tekniska universitet och betingar över 25 miljoner kronor.
  • Fem anmälningar till domkapitlet har inkommit mot prästen Torbjörn Lindahl i Luleå efter hans blogginlägg i juni.
  • På kyrkans mark i Backenområdet i Umeå, får nu EU-migranter ställa upp sina husvagnar. - Vi vill inte att romer ska tvingas vara resande i Umeå, och kommunen har inte tagit sitt ansvar, säger kyrkohe
  • Pingstkyrkan hjälpte EU-migranterna att flytta från Nydala utebad i Umeå. Nu har samtliga husvagnar flyttats sedan Kronofogden kommit med besked om avhysning.
  • På måndag kommer en ny vikarierande präst till Pajala församling för att arbeta till den sista juli.
  • Kyrkoherden i Pajala församling kommer att bytas ut under sommarperioden. Det beskedet ger kyrkorådet efter de arbetsmiljöproblem som har funnits i församlingen.
  • Pajala församling har lovat att genomföra de åtgärder som facket krävt senast nu på fredag.
  • Kyrkomusiker från Norr- och Västerbotten samlas i Luleå i morgon för Kyrkomusikerforum. Att få träffas och inspirera varandra är ett syfte.
  • Den psykosociala arbetsmiljön är så dålig inom Pajala församling att facket lade skyddsstopp i dag, fredag.
  • Själavård om sexuella övergrepp är en av prästens svåraste arbetsuppgifter. I en ny avhandling visar Lisa Rudolfsson på behovet av avlastning och ökad kunskap.

Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS