Nära dig

Luleå stift

Visar 1-10 av 55 artiklar
  • För fjärde året i rad ökar andelen konfirmander i Luleå stift. I fjol konfirmerades 45,5 procent av de tillhöriga 15-åringarna. Det skriver stiftet i ett pressmeddelande.
  • Imorgon kväll anordnar Luleå stift en stödmanifestation för människor i Liberia som drabbats av den fruktade sjukdomen ebola.
  • Hur kan gamla kyrkogårdar förtätas och förnyas så att fler gravplatser ryms? Det är ett av många ämnen som tas upp när landets kyrkogårdchefer samlas till kongress i Umeå i dag.
  • Rekordmånga scouter är samlade för en veckas läger i skogarna väster om Skellefteå i Västerbotten. Bakom lägret står Salt, EFS barn- och ungdomsorganisation.
  • 110 ungdomar är nu konfirmerade i Piteå församling. Ett läger på västkusten vände trenden.
  • Piteå församling annonserade under försommaren efter personer som inte varit i kyrkan på minst två år och vill ställa upp som gudstjänstobservatörer.
  • Klockan elva lördag kväll, under kulturnatten i Luleå, framförs en U2-mässa i Luleå domkyrka. Rockmässan är en del av stiftets projekt för att locka unga väljare till kyrkovalet.
  • En laestadiansk flicka i Pajala får rätt att följa familjens religiösa övertygelse och slipper därför att delta i undervisning i dans. Det säger kammarrätten i ett beslut som vinner laga kraft i dag.
  • När Hortlax kyrkogård utvidgas ska en plan tas fram för en ljussättning som passar i vintermörker och snö.

Läsarservice

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Via RSS