Nytt besked: Kyrkoherden i Spekeröd-Ucklum stannar kvar

Under våren har Göteborgs stift gjort en specialvisitation i Spekeröd-Ucklums församling för att utreda vad som ledde till kyrkoherde Fredrik Sidenvalls hastiga avgång och att ge församlingen rekommendationer framåt. Foto: Marcus Gustafsson

Den tillförordnade kyrkoherden i Spekeröd-Ucklums församling avser att fortsätta sitt arbete i församlingen till dess att en ny kyrkoherde är rekryterad.

Hans Hansson var tidigare kyrkoherde i Spekeröd-Ucklums församling. Förra året gick han i pension och efterträddes då av Fredrik Sidenvall. Dagen efter att Fredrik Sidenvall lämnat sin tjänst i februari, blev Hans Hansson återigen kyrkoherde i församlingen. 

Tidigare i veckan gav Hans Hansson besked om att han skulle lämna sin tjänst i början av maj, då hans tillfälliga förordnande går ut. Beskedet kom efter att Göteborgs stift i en rapport från sin specialvisitation i församlingen dragit slutsatsen att kyrkoherden bör ställa sin plats till förfogande. 

Ger nytt besked

“Det är angeläget att det tillsätts en tillförordnad kyrkoherde som inte har varit personligt involverad i processen kring kyrkoherdens avslut. Det är visitationens bedömning att den nuvarande sprickan i förtroende och tillit i församlingen är för stor att överbrygga, med mindre än att en ny vikarierande kyrkoherde och en ny ordförande får ansvar för att bistå kyrkorådet i en rekrytering av en ny ordinarie kyrkoherde”. står det i rapporten.  

Nu har Hans Hansson lämnat ett nytt besked. I ett sms till Kyrkans Tidning skriver han att han stannar kvar på posten tills en ny kyrkoherde kan rekryteras under ordnade former. 

“Det har de senaste dagarna visat sig att det finns ett mycket starkt önskemål att jag stannar kvar som vikarierande kyrkoherde i Spekeröd-Ucklums församling", skriver han.  

Kyrkans Tidning söker kyrkoherden för fler kommentarer. 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.