Mira Kalix
Nya Tider startades av fd National Demokrater och avhoppare från tidningen Nationell Idag, som startades av National Demokraterna. National Demokraterna (ND) är en våldsam extremistisk rörelse med starka kopplingar till organiserade nazister. ND är mest kända bland allmänheten för attacken mot Pride Festivalen 2003 då flera personer misshandlades grovt av nazisterna. Axel W Karlsson försöker undanaskyla och ge legitimitet åt våldsbejakande högerextremister. En sådan man har inget i Svenska Kyrkan att göra.
Mira Kalix
I övrigt en ytterst märklig artikel. Det kan väl knappast vara Kyrkans Tidnings uppgift att låta en rasist och högerextremist få uttala sig fritt utan mothugg eller kritiska frågor? Som det är nu förlänar sig KT till att vara megafon åt mörka krafter.
GE
Nazismen är ingen "högerextremism" utan en vänsterextremism. Nationalistiska och rasistiska socialister!
Vavra Suk
Kan någon nämna ett enda exempel på en artikel i Nya Tider som skulle vara extrem på något sätt? Ingen av kritikerna som kommenterar här verkar ha haft något nummer i sin hand.
M
Jag läser Nya Tider varje vecka och det är verkligen, verkligen ingen "högerextrem" tidning. Det är en samhällskritisk tidning, och det är en väldig skillnad.
medlem
Det måste betecknas som en enorm framgång för SD att Svenska kyrkan så till den grad litar på deras omdöme om en präst att han, om han hamnar i onåd hos SD, omedelbart ska anses vara olämplig som präst...
Anders S
Som vanligt så benämns Nya Tider som en "högerextrem" tidning och detta givetvis av folk som högst troligt inte läst ett nummer av denna utmärkta tidning. Tidningens artiklar handlar om allt från Syrien-konflikten, övervakningssamhället, bankväldet och brottsmål. Själv är jag nöjd prenumerant och ju mer som denna utslitna epitet "högerextrem" kastas mot tidningen, desto fler människor lär då få upp ögonen för den.
Anders
Nya Tider är en fascistblaska vars intäkter kommer från stadsbidrag. I sin förra form innan kuppen stödde tidningen en grupp fotsoldater som var ute på gatorna och slogs mot minoriteter. Dessa människor har väldokumenterade och kontinuerliga allianser med öppet nazistiska grupper vilket resulterat i många personskador på oskyldiga människor. Jag vet inget om denna präst. Han kan givetvis ha haft ett journalistiskt intresse, vem vet. Jag vet inget om honom så jag börjar med att hoppas det bästa om honom.