Personalen i Floby hyllas med raplåt

Medarbetarna i Floby pastorat fick en specialskriven låt i present från kyrkoherden och fastighetschefen.

I Floby pastorat jobbar den bästa personalen. Det tycker i alla fall kyrkoherden Stefan Klint och fastighetschefen Michael Steneros som spelat in en musikvideo för att visa sin uppskattning. På Youtube rappar Mighty Mike ’n Sheperdz Pie sin hyllning till medarbetarna.

Hur ska man visa sin uppskattning för medarbetarna när man inte kan träffas? I Floby pastorat fick personalen en väldigt speciell hälsning – raplåten ”Bästa personalen” med tillhörande musikvideo med kyrkoherden Stefan Klint och fastighetschefen Michael Steneros, alias Mighty Mike ’n Sheperdz Pie.

– Jag hade gått och nynnat på den där melodin rätt länge, så jag tänkte att nu skriver jag en låt. Det var ett roligt projekt, men också roligt att den fyllde sitt syfte: dels att ge positiv feedback till medarbetarna men också att ge en positiv bild av Svenska kyrkan.

De flesta medarbetarna i pastoratet jobbar i kyrkogårds- och vaktmästeriorganisationen, i små arbetslag, och många hade inte setts alls sedan i oktober. Till den digitala storsamlingen i tisdags där man skulle gå igenom en arbetsmiljöenkät ville Stefan Klint göra något extra.

– Det skulle ju vara en överraskning, så vi fick smyga för personalen för att hålla det hemligt och spela in när ingen annan var på plats.

Stefan Klint har sysslat mycket med musik, men för fastighetschefen Michael Steneros var detta något helt nytt.

– Det ger en positiv bild när chefer bjuder på sig själva, men jag tror inte han hade kunnat föreställa sig att kyrkoherden skulle komma och fråga om han ville göra en rapvideo.

På slutet är såväl kyrkorådets och kyrkofullmäktiges ordförande, som ordförandena för pastoratets tre församlingsråd med.

– De tvekade inte heller att vara med, och det tycker jag visar att vi alla står bakom detta att vi har den bästa personalen.

Några uppföljare till hiten är ännu inte planerade, men musikvideon har väckt funderingar hos Stefan Klint kring framtida kommunikation.

– Alla har ökat sin digitala kompetens det här året, men nu har vi provat ytterligare en genre. Vad vi kan göra i framtiden när vi ska rekrytera eller jobba med konfirmander? Hur kommunicerar vi för att bjuda in familjer till dop – med ett traditionellt brev eller med en film eller musikvideo? Det här öppnar för fler medier.

Taggar:

Skara stift Musik

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.