Kyrkoåret berättar

Parallellt med beslutsåret i Svenska kyrkan rullar kyrkoåret. Det inleds den första advent och skapar sin egen rytm som påverkar all verksamhet och arbetet för fullmäktige och kyrkoråd.

Varför läser vi egentligen de bibeltexter vi läser på våra gudstjänster? Vem har bestämt söndagens namn och ämne?  Och varför ändras färger, blommor och antalet ljus från en söndag till en annan? Det är några frågor som du kommer få svar på under den här utbildningen. Följ med på en guidning genom kyrkoåret - en resa med Jesus från det heliga till det vardagliga. 


Utbildningens upplägg och form

Utbildningen är 90 minuter och varvar kortare föreläsningspass med samtal och erfarenhetsutbyte. Utbildningen är webbaserad och vi rekommenderar att alla som deltar i utbildningen sitter vid en egen dator, lärplatta eller mobiltelefon, utrustad med kamera och mikrofon för att skapa bästa förutsättningar för lärande. 

För vem?

Utbildningen vänder sig till dig som är förtroendevald och vill få kunskap om Svenska kyrkans tro, tradition och liv. Utbildningen förutsätter inga förkunskaper.  
 

Utbildningsledare  


Utbildningen leds av Ulf Lindgren, domkyrkokaplan i Storkyrkan i Stockholm och författare till boken Värd i Guds tjänst. Ulf har också arbetat med att utveckla innehållet i Verbums kyrkokalender för att göra det tillgängligt för fler. Kyrkokalendern är just en bok för hela kyrkoåret, med fokus på söndagens gudstjänster. Han har förutom en teologie kandidat också en masterexamen i historia, franska, litteraturvetenskap, samt i judiska studier.


Anmälan och pris

Priset för utbildningen är 399 kronor inklusive moms per deltagare. Mejla till utbildning@kyrkanstidning.se  för information om kommande tillfällen.

Frågor

Har du frågor är du välkommen att mejla oss på utbildning@kyrkanstidning.se