Ibland förhindras högt ställda ambitioner

Nina Glans Kanalansvarig P1, Sveriges Radio

Foto: TT

Vi hade gärna sänt en annan, direktsänd gudstjänst om möjligheterna hade funnits. Men ibland inträffar tyvärr saker som förhindrar oss att leva upp till högt ställda ambitioner. Kanalansvarig på P1 svarar på kritiken mot söndagens radiogudstjänst

REPLIK

Vi förstår att det kan finnas ett stort behov av att tillsammans med P1s gudstjänst landa i den svåra situationen i Ukraina, på det sättet är vi helt eniga med Anna Wiberg som i sitt inlägg är kritisk mot den gudstjänst vi sände i söndags. Vi hade gärna sänt en annan, direktsänd gudstjänst om möjligheterna hade funnits. Men ibland inträffar tyvärr saker som förhindrar oss att leva upp till högt ställda ambitioner.

I söndags hade vi helt enkelt inte möjlighet att med kort varsel ställa om, utan vi sände den redan inplanerade och förinspelade gudstjänsten som vi tyckte var fin och hade en hög nivå på talare och musiker, det är förstås roligt att Anna Wiberg också tyckte det. Men under den gångna helgens akuta situation var vi också tvungna att använda företagets kraft och resurser till att i första hand leverera rapporter och fördjupning om kriget i Ukraina till de många lyssnare som kom till oss för att få uppdatering.

Den kommande helgen har vi dock planerat för en direktsänd gudstjänst som präglas av läget i omvärlden. Vi hoppas att både Anna Wiberg och ni andra som läser detta kommer lyssna och uppskatta sändningen.

Nina Glans
Kanalansvarig P1, Sveriges Radio


Gudstjänsten söndagen den 6 mars kommer sändas direkt från Almby kyrka i Örebro och kan höras i P1 kl 11.03, via vår webb
https://sverigesradio.se/avsnitt/ge-aldrig-upp-repris eller i appen Sveriges Radio Play.

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.

Prenumerera på Nyhetsbrev

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.