Kristen tro välkomnar alla – hjärtat viktigast

Wissam Abdallah
Foto: baona

Jesus bryr sig inte om vilken etnicitet eller vilken religionstillhörighet du har

Angående  Sören Dalevis ­Eftertanke med rubrik ”Kristen hållning är att Gud finns hos alla som ett gudsfrö”.

Det finns två personer Jesus imponeras av i Nya testamentet. Den ena är den ­kananeiska kvinnan och den andra är den hedniske officeren. Ingen av dessa hör till Jesu församling. Båda imponerar med sin tro och empati. Att man måste vara döpt och kallas för ”kristen” bör vara en icke-fråga för Svenska kyrkan. Det viktigaste är vad du har i hjärtat. 

Ja, det stämmer. Jesus bryr sig inte om vilken etnicitet eller vilken religionstillhörighet du har. Det viktigaste är din karaktär. Svenska kyrkan bör därmed följa Jesus exempel om den ska leva som den lär och välkomna alla människor. Jag anser att den på det stora taget gör det. Men det finns dessvärre starka motkrafter. 

Det stämmer som Sören Dalevi menar. Frågan om hur vi bemöter medmänniskan handlar om hur vi uppfattar världen. Är den god eller ond? Men också om vi som människor kan göra den bättre. För jag menar att vi som människor har ett moraliskt ansvar här. Vi måste utveckla vår personlighet för att sedan förbättra världen. Eller som Mahatma Ghandi sade: ”Var den förändring du vill se i världen”.

Wissam Abdallah

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.

Prenumerera på Nyhetsbrev

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.