Länsmansgårdens språkkafé och kyrka behöver utvecklas inte läggas ned!

Emanuel Nandorf 

Ni tappar oss som vill engagera oss ideellt i närområdet.

Jag har ofta varit med som volontär på språkkafeét på Länsmansgårdens kyrka och bor på Länsmansgården cirka 5 minuter från kyrkan. Språkkaféet och kyrkan fyller en mycket viktig roll i Länsmansgårdens centrum. Språkkafeét är mycket uppskattat av invandrare av olika religion och härkomst och är en naturlig mötesplats i Länsmansgården.

För mig har det varit så positivt att ha kyrkan nära och jag hade inte bott här i 3 år om inte kyrkan hade funnits i Länsmansgården. Istället för att lägga ner verksamheten så borde ni istället tänka hur kan vi utveckla kyrkan så den kan bli ännu bättre för området, för integrationen. Vi som har engagerat oss i språkkafeét bor lokalt och det har varit en avgörande faktor för mig att det ligger nära. Att flytta språkkafeét innebär att ni tappar oss som vill engagera oss ideellt i närområdet.

Det är inte rätt tid 2023 med alla problem vi dras med i Sverige att tänka defensivt, utan det är rätt tid att tänka vad finns det för möjligheter att göra området bättre.  Det behövs en levande kyrka och språkcafé i Länsmansgården. För risken finns att det blir en negativ utveckling för området om kyrkan läggs ner. Vårväderstorget har redan ett språkkafé vid biblioteket och det behövs inte två språkkafeér i samma område.

Tänk om, backa bandet och gör om och gör rätt! 

Emanuel Nandorf 

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.

Prenumerera på Nyhetsbrev

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.