Ryggrad saknas i Svenska kyrkan

Anna Sundberg, Daniel Engström, David Lång, Ingvar Jonsson, Anders Skogberg Sverigedemokraterna

Tre biskopar har alla uttalat att de inte prästviger kandidater som säger nej till att viga samkönade par. Foto: Getty

Vi skulle önska att fler inom kyrkan vågade stå emot trycket från vänsterliberala och visa på vad Bibeln säger istället

I artikeln “Biskoparna brister i solidaritet” i Kyrkans tidning, menar Lars Gårdfeldt att de biskopar som i vanlig ordning avser prästviga bibeltroende kristna saknar solidaritet. Gårdfeldt menar bland annat att “De tre enda biskopar som har visat ryggrad står nu ensamma i blåsten” och han är kritisk till att det visas en “brist på stöd för de tre biskopar som inte prästviger dem som säger nej till samkönad vigsel“.

SD i Svenska kyrkan menar i kontrast till detta att det är att ha ryggrad att stå upp för Bibeln - Guds ord - i dess helhet (2 Timoteusbrevet 3:15-17). Inte minst i tider då den av ideologiska skäl attackeras från flera håll i samhället. Vi skulle önska att fler inom kyrkan vågade ha ryggraden att stå emot trycket från vänsterliberala och visa på vad Bibeln säger istället. Biskopar och präster är företrädare för en kyrka och inte en tidsanda med dess trender. Guds Ord förändras aldrig.

Lars Gårdfeldt påstår även att “SD gör här en kampanj och plockar poänger på homofientlighet kopierat från Ungern och Polen”. Detta är magstarkt och rent faktafel. SD står upp för HBT+-personers självklara friheter och rättigheter i Sverige. På precis samma grund står vi också upp för religionsfriheten där bibeltroende kristna aldrig ska behöva bli utsatta för kränkande behandling eller bli utfrysta för sin tro eller tolkning av Bibeln. De ska ha sin självklara rättighet att utöva sin tro, som medlemmar i kyrkan, som präster eller som biskopar.

Lars Gårdfeldt visar på en föraktfull människosyn när han menar att bibeltroende präster “inte är ett problem för de ska ändå snart pensioneras bort”. Det finns sannolikt gamla, men också unga bibeltroende präster inom samfundet med en brinnande tro på Guds Ord och Jesus. De har sett framför sig ett yrkesliv i tjänst för kyrkan och de riskerar nu att bli marginaliserade och utfrysta av ett samfund som enbart väljer att följa den liberalteologiska synen på äktenskapet. Gårdfeldt ser prästerna som ett problem och väntar på deras pensionering om ett halvt sekel. Vi lider med dessa präster. Vi lider med Svenska kyrkan.

Anna Sundberg (SD)
Ledamot kyrkostyrelsen
Ledamot stiftsstyrelsen Uppsala stift
Vice gruppledare kyrkomötet

Daniel Engström (SD)
Ledamot stiftsstyrelse Lunds stift
Gruppledare kyrkomötet

David Lång (SD)
Andre vice gruppledare kyrkomötet
Ledamot Stockholms stift

Ingvar Jonsson (SD)
Ledamot stiftsstyrelsen Västerås stift
Ledamot kyrkomötet
Ersättare kyrkostyrelsen

Anders Skogberg (SD)
Ledamot stiftsstyrelsen Karlstads stift
Ledamot kyrkomötet

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.

Taggar:

Vigsel Hbtq

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Johan
Svenska kyrkan är demokratiskt styrd och blir som sina väljare, inte ens biskoparna kan göra nåt åt det. I alla fall inte om de vill behålla makten och äran i evighet amen.