Annika Waldenström blir Verbums nya VD

Annika Waldenström är ny vd för Verbum, som bland annat ger ut Kyrkans Tidning. Hon har lång erfarenhet från förlagsbranschen och kommer senast från tjänsten som operativ chef på Verbum.

Annika Waldenström har tidigare arbetat på bland annat Hakon Media och Forma Publishing Group. Den 1 augusti tillträder hon tjänsten som ny VD för Verbum.

 – Det är jätteroligt. Jag är väldigt glad för förtroendet från styrelsen. Jag fick jättemycket bra och positiv input redan under styrelsemötet där vi talade om Verbums vision och vart vi är på väg.

Verbum som bland annat ger ut litteratur, Sändaren och Kyrkans Tidning är inne i en förändringsresa, säger Annika Waldenström.

 – Jag tar mycket avstamp i vår vision som är att vi ska bidra till växande och levande församlingar. Det handlar om hur vi kan bidra och hjälpa församlingarna i Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan. Det gör vi redan nu, men visionen är avstampen och jätteviktig framåt.

Vad ser du för utmaningar framöver?

 – Det är en speciell tid att gå in i rollen nu när vi är mitt i en pandemi. Det har påverkat Verbum mycket eftersom det har påverkat församlingarna. En stängd verksamhet innebär att man inte behöver så mycket material och en utmaning som jag ser som jättespännande är hur vi kan bidra och stötta när verksamheten kommer igång igen.

 – Vi ser också ett förändrat läsarbeteende som handlar om vilka kanaler man använder som jag ser som en spännande utmaning att försätta jobba med.

Som nytt affärsområde inom Verbums utbildningsverksamhet nämner Annika Waldenström att förlaget nyligen satsat på att ta fram digitala kurser med syfte att stötta församlingarnas medarbetare i den verksamhet de står i.

 – Vi har bland annat en om risk- och sårbarhetsanalys, en om effektivare möten och en kyrkvärdskurs. Det är ett jättespännande område där vi såg ett behov och där ingen annan hade fyllt nischen att vara församlingsnära. Det kommer vi fortsätta satsa på och jag hoppas att vi kommer hitta fler sådana områden när vi kommer ut i verksamheten igen.

Verbum ingår i mediekoncernen Berling Media vars huvudägare är Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Annika Waldenström efterträder Åsa Steholt Vernerson som under en kortare tid varit Verbums VD i kombination med sin tjänst som koncernchef för Berling Media AB  och sitt uppdrag som VD för Gleerups Utbildning AB.

– Annika är en mycket kompetent och energisk ledare med en stor förmåga att realisera strategier och planer. Verbum befinner sig i en spännande förändringsresa där Annikas erfarenhet av att bygga starka team och samtidigt arbeta nära kunden kommer att bidra till en fortsatt positiv utveckling för Verbum, säger Åsa Steholt Vernerson.

Taggar:

Media

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.