Här får konfirmanderna en fotobok över konfirmationstiden

Konfirmation

Ur fotoboken. Konfirmationsdag och marschmallowsgrillning. Foto: Jessica Lingerts

I Anderslövs församling i Lunds stift kommer konfirmanderna att få en fotobok hemskickad till sig, med foton över sin konfirmationstid. En idé som knäcktes av komminister Eva Hammarström Olsson.

- Det här blir något mer än bara ett foto som packas ner. En fotobok kanske kommer stå i bokhylla där andra kan se den och där konfirmanderna plockar fram den då och då. Och om andra ser den kan det samtidigt bli mission, säger hon. 

Förra sommaren jobbade Eva Hammarström Olsson tillsammans med fotografen Jessica Lingerts under en vigsel, då föddes idén. De såg en gemensam nämnare i varandras arbeten. Samma förväntan som finns hos ett par som snart ska gå in i en kyrka för att vigas och all nervositet som ligger i luften, finns också hos konfirmander. 

Konfirmation

Det är komminister Eva Hammarström Olsson som ligger bakom idén om fotoboken som skickas ut till konfirmanderna. 

- Flickorna som ordnar håret på varandra och pojkarna som fnissar över att de ser roliga ut i klänning. Allt det där ser ju vi ledare, men aldrig några föräldrar och syskon. 

Fotat på genrep

Idén låg i träda under sommaren och när konfirmationen började till hösten fotade ledarna själva. Men så träffades Eva Hammarström Olsson och Jessica Lingerts under våren på ännu en vigsel och då tillfrågades fotografen om hon inte ville vara med att göra en fotobok. Därefter har hon varit med på två genrep med ungdomarna och under hela lördagen då de konfirmeras. 

konfirmander

14 konfirmander kommer få boken som en överraskning i brevlådan. Foto: Jessica Lingerts.

- Hon fångar ögonblicken av nervositet, allvar och bus. Innan konfirmanderna går ut ur kyrkan efter konfirmationen så ställer vi upp och tar den traditionella bilden på kortrappan. Det fotot kommer såklart också med i boken.

14 konfirmander får boken som en överraskning i brevlådan.

konfirmation

Fotografen Jessica Lingerts har följt och fotograferat konfirmanderna.

Dagarna består bland annat av olika lagutmaningar.

Konfirmanderna "flyttar rockring". 

Taggar:

Konfirmation

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.