Nu tar Olle Carlssons ”Kontempel” form

Olle Carlssons och verksamheten Kontempel kommer att finnas i Skeppsholmskyrkan söndagar under våren. Foto: Mikael M. Johansson, Most Photos

Skeppsholmskyrkan i Stockholm blir platsen för Kontempel, den rörelse som Katarina församlings tidigare kyrkoherde Olle Carlsson nu startar.

Den 9 februari håller vi vår första mässa i Skeppsholmskyrkan, på eftermiddagen kommer vi att hålla en workshop om vad andlighet är i dag. Inbjudningar kommer att gå ut till flera hundra människor som anmält att de är intresserade av ”Kontempel”, säger Olle Carlsson.

Han berättar att föreningen Kontempel inlett ett samarbete med stiftelsen Carpe Vitam som står bakom Skeppsholmskykan. Samarbetet innebär hittills att föreningen kommer att ha regelbunden verksamhet i kyrkan söndagar under våren. Men ytterligare lokaler behövs för annan verksamhet, som självhjälpsprogrammet Livssstegen.   

Rörelsen ska vara en inomkyrklig, andlig, kulturell och social rörelse. Lite som Oas-rörelsen, men mer progressiv och öppen, inriktad på förnyelse av kyrkans liv och gudstjänster, säger Olle Carlsson.

Med finns flera profilerade personer inom kyrkan, men också ledande företrädare för Equmeniakyrkan, säger han.  

Dessutom deltar människor som inte har haft en andlig hemhörighet i kyrkan, människor som kommer från det sekulariserade Sverige.

Att Kontempel nu kommer att finnas i Skeppsholmskyrkan betyder dock inte att det kommer vara den enda platsen för verksamheten.

Syftet är att föreningen ska spridas inom kyrkan i hela landet. Kontempel är mer en rörelse än en plats, säger Olle Carlsson.

Skeppsholmskyrkan är avsakraliserad, vad betyder det för er? 

Det ger en större frihet i användningen av lokalen, och det är roligt att återinföra en kristen verksamhet i Eric Ericsonhallen - som kyrkan kallas nu.

Söndagen den 19 januari avskedspredikar Olle Carlsson i Katarina kyrka.

Prenumerera på Nyhetsbrev

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.