Student prisas för uppsats

Joel Jarbo tilldelas vårens S:t Ansgar och S:t Eriks uppsatsstipendium.

Utifrån intervjuer med präster i Åsbro kontrakt i Lunds stift har uppsatsförfattaren skrivit om hur evangelisationsbegreppet uppfattas i Svenska kyrkan. 

­- Hans uppsats lyfter upp ett viktigt ämne, nämligen hur evangelisation uppfattas bland präster i församlingstjänst. Det får i sin tur följder på pastoral praxis liksom naturligtvis på hur församlingsinstruktioner och budgetar prioriterar, säger Johannes Tirén, komminister i Bräcke-Revsunds pastorat i Härnösands stift och initiativtagare till stipendiet i ett pressmeddelande.

Joel Jarbo är student vid Johannelunds teologiska högskola och blivande pastorsadjunkt i Båstad.

 

Fakta: Stipendium

Stipendiet är på 5000 kronor och delas ut två gånger per år.

 

Det kan sökas av student vid något svenskt eller utländskt teologiskt seminarium, högskola eller universitet som skrivit uppsats om förhållanden som rör eller är aktuella för Svenska kyrkan.

 

Stipendiet syftar till att ”inspirera och utmana Svenska kyrkan till att med den gudstjänstfirande församlingen i centrum göra många delaktiga och utrustade med sina gåvor i tjänst för Kristus.”

 

I arbetsgruppen för att utse stipendiet ingår Andreas Sundström, kyrkoherde i Sköns församling, Martin Alexandersson, präst och utvecklingskonsult på EFS Sverigeavdelning och Johannes Tirén, komminister i Bräcke-Revsunds pastorat.

Taggar:

Stipendium
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.