Biskopspodden: Biskop Eva Brunne mutades till att konfirmeras

Hon ville inte konfirmeras för i kyrkan var det tråkigt. Biskop Eva Brunne i Stockholm mutades till konfirmationen, med ett seglarläger. Vid 24 år prästvigdes hon och det är ett beslut som hon aldrig har ångrat. Välkommen till ett nytt avsnitt av Biskopspodden!

Biskop Eva Brunne berättar i nya avsnittet av Biskopspodden om hur hon på tio år gick från att inte vilja konfirmeras till att bli präst. Det var ett läger som förändrade bilden av den som är kristen, de äldre ungdomarna blev Eva Brunnes förebilder.

Frågan om sin homosexualitet kommenterar hon med: Tänk om jag skulle få prata om Jesus lika mycket som om homosexualitet, tänk så mycket prat om Jesus det skulle bli!

Välkommen till avsnitt 6 av Biskopspodden!

Intervjuar gör Barbro Matzols.

Biskopspodden görs av Kyrkans Tidning. I det första avsnittet träffade vi biskop Esbjörn Hagberg i Karlstad. 

Biskop Johan Dalman i Strängnäs minns de katolska nunnorna i förskolan som formade hans tro i avsnitt 2 av Biskopspodden. 

Biskop Eva Nordung Byström i Härnösand berättar om kvällen när hennes liv ändrade riktning i avsnitt 3 av Biskopspodden. 

Biskop Mikael Mogren i Västerås skildrar sin resa i tron som avgjordes i sena tonåren när han insåg betydelsen av Guds nåd, i avsnitt 4 av Biskopspodden. 

I avsnitt 5 av Biskopspodden får vi möta biskop Ragnar Persenius i Uppsala och hans sorg över sonen som gick bort alldeles för tidigt.  

 

Biskopspodden finns även som så kallat rss-flöde

 

Elisabet Sandberg

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.