Bättre ägna sig åt kyrkans framtid än åt att svartmåla SD

Kristian Svensson, Elize Åkesson, Nicklas Lindén nomineringsgrupp Sverigedemokraterna i Vellinge Månstorps församling

Vi ser hellre ett konstruktivt och ökat fokus på den långa negativa trend med människor som lämnar församlingen och Svenska kyrkan

REPLIK

Är Svenska kyrkan en plattform för politisk aktivism? I en debattartikel i Kyrkans tidning ”Prästkragen bör inte användas politisktknyter prästen Karolina Tängmark Roos från Vellinge Månstorps församling långsökt ihop att statsministerns fru bär prästkrage under ett Natomöte med att Sverigedemokraterna skulle vara rasistiskt, ha HBTQI-fobi och vara islamofobiskt.

Det är nu andra gången på kort tid som präster i Vellinge Månstorps församling utmärker sig genom att i rollen av sitt ämbete försöka svartmåla ett folkligt valt parti och cirka 20 procent av Sveriges röstberättigade personer. Faktum är att i en artikel publicerad av Världen idag den 30:e juli 2019 ”Här är hbtq profilerna som dömts för brott mot barn” framkommer tydliga kopplingar mellan sexuella brott mot barn med Pride och dess närstående organisationer.

Vidare, att belysa de problem som finns mellan islamiska värderingar och västerländska värderingar (se artikel i Dagen 8:e feb. 2022 ”Islamiska värderingar omöjliggör en lyckad integration”) kan väl knappast ses som islamofobiskt, utan snarare som ett viktigt sätt att peka på problemen och därmed behovet av att komma till rätta med de bekymmer som vårt svenska samhälle idag upplever. Avseende att Sverigedemokraterna skulle vara ett rasistiskt parti ber vi Karolina att återkoppla med var i vårt partiprogram hon finner stöd för sina anklagelser.

Som ledamöter i kyrkofullmäktige och kyrkoråd i Vellinge Månstorps församling ser vi hellre ett konstruktivt och ökat fokus på den långa negativa trend med människor som lämnar församlingen och Svenska kyrkan. Vår uppfattning är att många lämnat eller överväger att lämna Svenska kyrkan bland annat på grund av den politiska aktivism som förekommer lokalt som centralt.

Trots upprepade försök från vår nomineringsgrupp att genom budget och församlingsinstruktioner arbeta med denna för Svenska kyrkan ödesfråga, förefaller det inte finnas något som helst intresse för dialog. Snarare tvärtom. Tyvärr.

Avslutningsvis ser vi det som mycket positivt att statsministerns fru bär prästkrage vid officiella möten och besök. För oss ger det hopp om att Sverige fortfarande styrs av kristna värderingar.

Kristian Svensson, Elize Åkesson, Nicklas Lindén
nomineringsgrupp Sverigedemokraterna i Vellinge Månstorps församling

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.

Taggar:

Präst

Prenumerera på Nyhetsbrev

1 Kommentar

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.

Präst
Tack för att ni öppet visar era homofobiska och islamofobiska åsikter.