Befängt uppmana biskoparna

Ännu ett i raden av debattinlägg i Kyrkans Tidning nummer 15/13 med ogrundade anklagelser mot Seglora smedja har gått i tryck.

Förra året publicerades mer än ett trettiotal artiklar om Smedjan, de flesta negativa. Vi i styrelsen känner inte igen den bild av Smedjan som målas upp i debattinlägget.
Seglora smedja är en stiftelse, vars syfte är att vara en tanke­smedja för teologisk och samhällelig reflexion. Stiftelsen är fristående, men vill verka i kritisk solidaritet med Svenska kyrkan.

Därför deltar Seglora smedja i samtalet om kyrka och samhälle och bildar opinion i angelägna frågor. Dit hör bland annat frågan om främlingsfientlighet.

Angreppen mot Smedjan handlar dessvärre mer om frågor som rör politisering, tonhöjd i debatten och näthat. Nu senast från en grupp som berömmer sig av att samla personer som är mot kvinnor som präster, mot homosexuellas rätt att ingå äktenskap och som är otydliga i fråga om främlingens plats vid vårt bord. Det är befängt av dem att uppmana biskoparna att tillrättavisa fria opinionsbildare som kritiskt granskar inslag av främlingsfientlighet inom Svenska kyrkan och dessutom påstå att denna granskning skadar kyrkans trovärdighet.

Dagens Seglora har med små medel utvecklat en modig journalistik och opinionsbildning. Den har blivit en succé med flera tusen läsare i veckan. Trots små resurser genomför Seglora smedja också uppskattade kurser och konferenser. Vi som styrelse är stolta över Ewa Lindqvist Hotz, Helle Kleins och Mattias Irvings idoga arbete mot främlingsfientlighet och för en teologi för människors värdighet.


Styrelsen/SEGLORA SMEDJA
Styrelsen
Katarina Byström FD ordf. ledarskapskonsult
Hans-Cristian Nyström präst
Bengt Kristensson Uggla professor,
Mats Bernerstedt konsult
Ann-Cathrin Jarl präst TD
Ylva Jansson präst
Tomas Lindbom kommunikationskonsult

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.
,

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
36

Lediga jobb

LEDIGA JOBB

Göteborgs stift
Stockholms stift
Strängnäs stift
Övrigt
Stockholms stift
Strängnäs stift
Linköpings stift
Växjö stift