Hyr ut tomma kyrkor till muslimska församlingar

Stefan Lindkvist, Vänstern i Svenska kyrkan 
Fredagsbön i kyrkan? Kontroversiellt men kanske nödvändigt, menar debattören. Arkivbild. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix / TT

Tänk brett och inkluderande om vi ska ha råd att ha kvar några kyrkor, uppmanar debattören. 

Svenska kyrkan och våra församlingar/pastorat brottas med stora problem när det gäller stora, dyra lokaler som ofta står tomma under långa tider och som slukar enormt med pengar i underhåll och drift. Samtidigt så har Sverige en stor inflyttning av muslimer som på många håll saknar moskéer.

Hyr ut kyrkorna på ledig tid till muslimska församlingar så att de kan ha bön, mässa och andra sammankomster i kyrkans lokaler på så sätt uppfyller vi flera av Svenska kyrkans grundläggande uppgifter 

Kontroversiellt, ja visst, men vi är tvungna att tänka brett och inkluderande om vi överhuvudtaget skall ha råd att ha kvar några kyrkor. 

Dessutom så ska vi väl leva upp till löftet att Svenska kyrkan ska vara en öppen folkkyrka som lever och verkar i nutid och inte i det förgångna!

Stefan Lindkvist 
Vänstern i Svenska kyrkan 
Härnösands stift

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.
Artikel skriven av en vänsterpartist visar på okunskap. Kyrkan är inget Folkets Hus eller bygdegård. Slå vakt om våra svenska kyrkor så de inte blir Folkets Hus.