Tänk om man vågat riva upp beslutet om reklamkampanjen

Kristina Kvist diakon
kyrkokansliet Uppsala svenska kyrkan logga Foto: Lars Rindeskog

Handling berör så mycket mer på djupet, skriver diakonen Kristina Kvist i en slutreplik.

REPLIK

Tack för två intressanta och så olika repliker på min insändare.

Jo, Jacob Sunnliden, efter över tre decennier i som diakon i vår kyrka har jag koll på de olika nivåerna i den samma, och även ansvarsområden och pengapungar. Jag vet också att både diakonin och övrig församlingsverksamhet varje dag gör god reklam för kyrkan genom sitt arbete. Samtidigt undrar jag en sak.

Vår kyrka har funnits i århundraden över hela landet, aldrig har vi haft så många anställda som nu, och även om bistrare tider kommit, har vi en mycket god ekonomi jämfört med många systerkyrkor globalt. I många församlingar och på stiftsnivå finns kommunikatörer anställda som har som profession att dagligen verka för att kyrkan ska synas. Och ändå har vi ett behov av en reklamkampanj för 45 miljoner? Är inte det ett underbetyg på församlingarnas och stiftens arbete?

Jag förstår, Pia Dahlén, att du brinner för kommunikationen och ser fram emot ert kommande arbete. Men jag hade ändå med glädje sett en annan satsning för pengarna. Att ”genomtänkta och långvariga kommunikationsinsatser skapar förutsättningar för kyrkan” låter nog bra, men jag tror att handling berör så mycket mer på djupet. Jag leker ändå med tanken och funderar.

Tänk om man vågat riva upp beslutet i dessa mycket dystra tider och meddelat en satsning på diakonala ändamål, både inom och utom landet. Hur hade människor sett på kyrkan då? Man kan bara spekulera.

Kristina Kvist,
diakon

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.

Prenumerera på Nyhetsbrev

1 Kommentar

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.

PH
Heja Kristina! Håller helt med dig!!