Vi måste börja be mot förtrycket

Viktoria McLellan

I fortsättningen när jag våndas och oroas över om jag ska tvingas till ett medicinskt övergrepp i form av ett vaccin, då ska jag börja be.

Dödligheten i covid-19 för oss under 70 år var 0,1 procent enligt en studie från Folkhälsomyndig­heten. Läs det igen, 0,1 procent. Just när detta skrivs ligger det inne totalt 41 patienter på Sveriges alla Iva-platser.

Det som pågår just nu med införandet av vaccinpass är ett förtryck. Åter igen upprepar sig historien och alla vi som inte har rätt hudfärg eller ”stämpel i passet”, kan inte ta del av samhället. Därför måste vi börja be. Ännu en gång tillämpar världens ­regeringar diktaturmetoder för att öka kontrollen och inskränka människors frihet. Vi har sett det förut under exempelvis 1930-tal­ets Tyskland, i Sydafrikas apart­heid och nu ännu en gång här i Europa. Ska vi verkligen hamna där igen?

I Galaterbrevet 5:22 går det att läsa att Andens frukter som är kärlek, glädje, frid och tålamod bland annat. De frukterna är av godhet och av Herren. Inte förtryck, ofrihet eller splittring mellan vänner/familjer över vilka som är vaccinerade och inte.

Det går också att läsa i Uppenbarelseboken 13 om profetian där alla som inte har ”märket” kommer kunna köpa eller sälja ­något. Har vi kommit till den tiden nu? Då är det verkligen dags att be. Hjälp mig att be för att denna mörka ondska som breder ut sig i sken av en ”dödlig pandemi” ska försvinna.

Jag har sagt till mig själv att i fortsättningen när jag våndas och oroas över om jag ska tvingas till ett medicinskt övergrepp i form av ett vaccin, då ska jag börja be. När jag undrar över vilken typ av ofri värld som mina barn ska behöva växa upp i, då ska jag börja be. När jag ser människor sova och inte höra eller se med sina ögon, då ska jag börja be att de vaknar. Eftersom bön kan förändra allt.

Så, är du kristen precis som jag, vakna och hjälp mig att börja be! Vi vet Herrens frukter när vi serdom, och det som vi alla är med om just nu, är långt ifrån dem. Jag avslutar med Andra Korinthierbrevet 3:17: ”Och Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet”.

Viktoria McLellan

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.