Körsångaren Fredrik ny bas för Verbum

UPPDATERAD. Fredrik Lanerfeldt är ny vd för Verbum. Han har lång erfarenhet av förlagsvärlden och kommer närmast från en tjänst på Handelshögskolans utbildningsverksamhet.

Han gillar att sjunga Brahms och Mendelssohn, han vikarierade som kantor på Gotland en sommar som sjuttonåring, han har läst teologi och ska åka på körresa till Seoul med Stockholms domkyrkokör på höstlovet. Verbums nye vd har många strängar på sin lyra och många av strängarna är kyrkliga.

- Sången och musiken var min väg in i kyrkan. I fyran började jag i Adolf Fredriks musikklasser och som 14-åring började jag lära mig spela orgel i Boo kyrka. Sedan har jag sjungit i många olika körer och nu är Stockholms domkyrkokör hemma för mig.

Han växte upp i Saltsjö-Boo i Nacka, men familjen flyttade under skolåren in till centrala Stockholm där han bott med undantag för ett par studieår i Uppsala.

- Tanken var att jag skulle bli präst när jag studerade teologi, men sedan blev målet ämneslärare innan jag till slut utbildade mig till marknadsekonom på IHR.

Han gjorde en hel del vid sidan om studierna och strax därefter, som att jobba extra på Fritzes bokhandel och ta fram digitala verktyg i olika sammanhang. Hos Bonnierkoncernen blev han kvar i olika roller i många år innan han blev digital business director på Handelshögskolan i Stockholm Executive Education. Där har han bland annat ansvarat för att hitta nya former för att digitalisera utbildningar och seminarier.

Hur känns det att komma till Verbum?

– Det känns fantastiskt roligt. Jag känner en stor respekt för verksamheten, där det finns en gedigen kompetens och ett starkt engagemang. Det finns många spännande möjligheter i en sådan organisation som Verbum.

Verbum AB är en av Sveriges ledande utgivare av teologisk litteratur och ger också ut Kyrkans Tidning och Sändaren. Bolaget ingår i Berling Media-koncernen. Fredrik Lanerfeldt efterträder Åsa Steholt Vernerson som under en kortare tid varit tillförordnad vd för Verbum AB samtidigt som hon varit koncernchef i Berling Media samt vd för Gleerups Utbildning AB.

I en kommentar till tillsättningen säger Åsa Steholt Vernerson, koncernchef i Berling Media AB:

– Vi är otroligt glada och stolta över att Fredrik Lanerfeldt tar över rollen som vd på Verbum. Fredrik har lång erfarenhet från mediebranschen under sina många år inom Bonnierkoncernen, bland annat som förlagschef på Bonnier Business Publishing där han utvecklade försäljningsorganisationen och produktportföljen. Vi ser också att Fredriks kunskaper inom digitalisering av utbildningar kommer att tillföra ett stort värde för alla bolag inom koncernen.

Fredrik Lanerfeldt börjar på sitt nya jobb den 18 oktober.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.