Nyhet

Värdigt och hållbart i nytt krematorium

Det går att lära rätt person avancerad teknik från grunden. Men det går aldrig att lära fel person fingertoppskänsla vid utlämning av en urna. Det säger krematorieföreståndare Carolina Tilljander som skapat ett sammansvetsat team i Norrköping.

Carolina Tilljander
Carolina Tilljander i urnrummet där askan bevaras efter kremeringen.
Publicerad

Tina Enstedt ställer sig på en ­liten pall och tittar in i ugnen. I över en timme och 20 minuter har kremeringen pågått i en av de två ­ugnarna. Nu ska temperaturen gå ner så pass mycket att Tina ­Enstedt kan öppna luckan och raka ner askan i en låda under ugnen.

Detta är en låst artikel.

Prenumerera på Kyrkans Tidning

Tre månader för 49 kr
Därefter 50 % rabatt i ett halvår. Avsluta när du vill.
  • • Eget konto med full tillgång till kyrkanstidning.se
  • • E-tidning - papperstidningen i digital form
  • • Nyhetsbrev, temabilagor, poddar, quiz

Ord pris 125 kr/mån

KÖP