Nyhet
Värdigt och hållbart i nytt krematorium
Det går att lära rätt person avancerad teknik från grunden. Men det går aldrig att lära fel person fingertoppskänsla vid utlämning av en urna. Det säger krematorieföreståndare Carolina Tilljander som skapat ett sammansvetsat team i Norrköping.
Carolina Tilljander i urnrummet där askan bevaras efter kremeringen.
Marcus Gustafsson
Tina Enstedt ställer sig på en liten pall och tittar in i ugnen. I över en timme och 20 minuter har kremeringen pågått i en av de två ugnarna. Nu ska temperaturen gå ner så pass mycket att Tina Enstedt kan öppna luckan och raka ner askan i en låda under ugnen.
Prenumerera på Kyrkans Tidning
Tre månader för 49 kr
Därefter 50 % rabatt i ett halvår. Avsluta när du vill.
- • Eget konto med full tillgång till kyrkanstidning.se
- • E-tidning - papperstidningen i digital form
- • Nyhetsbrev, temabilagor, poddar, quiz
Ord pris 125 kr/mån
KÖP