Det har blivit lågt i tak för vår kristenhet

Konrad Nyström, Byske
Foto: Mikael M Johansson

Att bli avsatt för att man förkunnar vad Guds ord faktiskt säger är minst sagt anmärkningsvärt. 

En präst i Norrbotten sa till sina konfirmander, som svar på deras frågor, att hon inte delade den syn som biskoparna i Svenska kyrkan har på utlevd homosexualitet, utan ställde sig på Bibelns sida som kallar det för synd.

Hon blev snabbt avsatt som präst och därmed ställd i skamvrån. Det är sorgligt och beklämmande, men föga förvånande. Om hon sagt andra saker utöver detta vet jag ej, jag tar bara ställning till det jag skrev ovan.

Hela Jesu Kristi kyrka, där Svenska kyrkan ingår, har sin tro byggd på Bibeln, Guds ord. Att då bli avsatt för att man förkunnar vad Guds ord faktiskt säger är minst sagt anmärkningsvärt. 

Och det visar också hur lågt det blivit till tak i vår kristenhet.Och hur man i princip skrämmer folk till tystnad med svåra konsekvenser vid avsteg vad ledningen anser vara rätt.

Jesus älskar syndaren, men älskar inte synden, eftersom den förstör för den älskade.

Då säger en del att Bibeln måste tolkas och anpassas till sin samtid, men det är fel. Författaren, Gud, förändras inte, utan Gud ska förklara för dig vad Han menar med det Han har sagt, det vill säga Bibeln ska läsas under Guds andes ledning, inte tolkas.

Men, säger någon, idag vet vi mer om homosexualitet än när Bibeln skrevs. Men jag undrar: vad är det som Gud inte visste då, när Han skrev Bibeln, som Han skulle ha insett idag? Gud är allvetande, allvis, och Han förändras inte. Jesus Kristus är densamme, igår, idag och i evighet. Guds ord står fast för evigt!

Är då jag emot homosexuella? Nej, jag är för alla människor och älskar alla människor, jag har omsorg om dem och vill allas bästa, men jag kan inte vara för alla åsikter, inte heller för alla livsstilar.

Jag är till exempel för alkoholisten, men om jag säger mig vara för alkoholen i hans liv så är jag dels oärlig, dels stöder jag något som bryter ner honom.

På samma sätt är Gud för alla människor, Jesus älskar syndaren, men älskar inte synden, eftersom den förstör för den älskade.

Konrad Nyström 
Byske 

Detta är en debattartikel i Kyrkans Tidning. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens egna.