Nyhet
Efter debatten om vegetarisk kost: Så resonerar stiften
Vegetarisk och vegansk mat väcker känslor. Det visar inte minst den senaste tidens debatt i Kyrkans Tidning. Inriktningen är tydlig inom Svenska kyrkan: köttätandet ska minska. Men alla vill inte.
Mike Lue, kökschef på Stjärnholms stiftsgård, serverar alltid vegetariska alternativ. Men om gästerna är unga och menyn helvegetarisk, då får han klagomål.
Mikael M Johansson
Strängnäs stiftsgård Stjärnholm erbjuder alltid vegetariska alternativ och kökschefen Mike Lue ser det som naturligt. Ibland, när det handlar om grupper från Svenska kyrkan, har det enbart beställts vegetarisk mat men det är inte alltid populärt.
Prenumerera på Kyrkans Tidning
Tre månader för 49 kr
Därefter 50 % rabatt i ett halvår. Avsluta när du vill.
- • Eget konto med full tillgång till kyrkanstidning.se
- • E-tidning - papperstidningen i digital form
- • Nyhetsbrev, temabilagor, poddar, quiz
Ord pris 125 kr/mån
KÖP