Nyhet

Efter debatten om vegetarisk kost: Så resonerar stiften

Vegetarisk och vegansk mat väcker känslor. Det visar inte minst den senaste tidens debatt i Kyrkans Tidning. Inriktningen är tydlig inom Svenska kyrkan: köttätandet ska minska. Men alla vill inte.

Mike Lue
Mike Lue, kökschef på Stjärnholms stiftsgård, serverar alltid vegetariska alternativ. Men om gästerna är unga och menyn helvegetarisk, då får han klagomål.
Publicerad

Strängnäs stiftsgård Stjärnholm erbjuder alltid vegetariska alternativ och kökschefen Mike Lue ser det som naturligt. Ibland, när det handlar om grupper från Svenska kyrkan, har det enbart beställts vegetarisk mat men det är inte alltid populärt.

Detta är en låst artikel.

Prenumerera på Kyrkans Tidning

Tre månader för 49 kr
Därefter 50 % rabatt i ett halvår. Avsluta när du vill.
  • • Eget konto med full tillgång till kyrkanstidning.se
  • • E-tidning - papperstidningen i digital form
  • • Nyhetsbrev, temabilagor, poddar, quiz

Ord pris 125 kr/mån

KÖP