Alla avsnitt av Biskopspodden!

Hör Svenska kyrkans biskopar berätta om nunnor, ensamma promenader och nattliga bussresor.

 

Biskop Esbjörn Hagberg i Karlstad berättar om sin kallelse i avsnitt 1 av Biskopspodden. 

Biskop Johan Dalman i Strängnäs minns de katolska nunnorna i förskolan som formade hans tro i avsnitt 2 av Biskopspodden. 

Biskop Eva Nordung Byström i Härnösand berättar om kvällen när hennes liv ändrade riktning i avsnitt 3 av Biskopspodden. 

Biskop Mikael Mogren i Västerås skildrar sin resa i tron som avgjordes i sena tonåren när han insåg betydelsen av Guds nåd, i avsnitt 4 av Biskopspodden.

Biskop Ragnar Persenius i Uppsala räknar sina biskopsdagar utifrån hur många år som sonen var i livet: 16 år som biskop och sju av dem med sonen. Sorgen efter barnet är närvarande varje dag, säger han i avsnitt 5 av Biskopspodden.

Biskop Eva Brunne i Stockholm mutades till konfirmationen, med ett seglarläger. Vid 24 års ålder prästvigdes hon och det är ett beslut som hon aldrig har ångrat, i avsnitt 6 av Biskopspodden.

Biskop Hans Stiglund i Luleå gjorde sig känd som stark motståndare till kvinnor i prästyrket men med tiden kom han att omvärdera sin inställning, i avsnitt 7 av Biskopspodden. 

Biskop Sven-Bernhard Fast i Visby berättar, i avsnitt 8, om den starka upplevelse som gav honom den gudsbild som har följt honom sedan dess.

Per Eckerdal i Göteborg vägde i sina unga år mellan att bli kyrkomusiker eller präst, i avsnitt 9 av Biskopspodden.

Biskop Åke Bonnier i Skara pratar om mediesläkt, mediedrev, sociala medier och om Jesus såklart.

Johan Tyrberg, biskop i Lunds stift, pratar om att det är viktigt att lyssna på nej-sägarna och ger sina bästa mingeltips, i avsnitt 11 av Biskopspodden.

Välkommen till Biskopspodden!

Biskopspodden finns även på iTunes och som så kallat rss-flöde