![Mike Lue](https://www.kyrkanstidning.se/sites/default/files/styles/node_huvudbild/public/2024-04/vego_mat.jpg.webp?itok=HWl0sjMQ)
Mike Lue, kökschef på Stjärnholms stiftsgård, serverar alltid vegetariska alternativ. Men om gästerna är unga och menyn helvegetarisk, då får han klagomål. Foto: Mikael M Johansson
Vegetarisk och vegansk mat väcker känslor. Det visar inte minst den senaste tidens debatt i Kyrkans Tidning. Inriktningen är tydlig inom Svenska kyrkan: köttätandet ska minska. Men alla vill inte.
![](/themes/kyrkatidningnew/images/prenum-image-2023.png)
En månad 9 kr!
Spara 90 kr.Därefter förnyas prenumerationen löpande med 99 kr/månad. Avsluta när du vill.
- Eget konto med full tillgång till kyrkanstidning.se
- E-tidning - papperstidningen i digital form
- Nyhetsbrev, temabilagor, poddar, quiz och det praktiska verktyget Idé & inspiration