”En annan sida”

I senaste numret av KT, nr 33, får läsarna möta domprost Johan Dalman i en annan roll än den vardagliga. Han berättar där om sitt stora intresse att renovera hus."En rundvandring med honom på den inköpta sörmländska gården daterad från 1700-1800-talet är en snabbkurs i byggnadsvård", skrev vår reporter Cecilia Jaensson-Wallander.

Tidigare i somras har läsarna på liknande sätt fått möta andra personligheter inom Svenska kyrkan med speciella särintressen.

Nr 25/26 besökte vi analyschefen Jonas Bromander i snickarboa där han bland annat tillverkar instrument.

Nr 27/28 mötte vi musikkonsulten Patrik Sassersson som genom släktforskning funnit  egna rötter till en rad kända personer.

Nr 29/30 Fick vi en klätterlektion med 27-åriga Emelie Ritni som också berättar om hur hennes mc-intresse öppnat många dörrar i arbetet som präst.

Nr 31/32  Karin Burstrand berättar om hur det är att spela i de högre registren inte bara som domprost utan också i Partille kammarorkester där hon spelar första fiol-stämman.

Vi rekommenderar läsning!

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Allan Karlsson
Det är nog som det borde vara, prästerna arbeta med sina händer i det jordiska. Jag känner en präst som monterade ner ett gammalt hus i Uppland och byggde upp det här i Södermanland. Jag har inte sett det ännu men på bild har han visat mig hur det ser ut. En kyrkoherde som tjänstgjorde här förr slog gräset med lie och körde med gräsklipparen kanske för att underlätta för vaktmästaren. Tog ungdomarna med ut i skogen och rensade upp till ved. Bra gjort av en högutbildad. Men så var han son till en lantbrukare.