Hallå där Jonas Eek...

...utgivningschef på Verbum förlag som idag arrangerar och står värd för konferensen Se Framtiden på Sheraton i Stockholm.

Vad är Se Framtiden?
-Det är en mötesplats för människor som är intresserade av Svenska kyrkan och sådana ämnen som strategi-  vision och ledarskapsfrågor.

Det är tredje året i rad ni arrangerar denna konferensen. Hur ser intresset ut?
-Mycket populärt och efterfrågad. Vi upplever att det finns ett stort behov av den här typen av mötesplatser inom kyrkan. I år är det runt 140 personer anmälda, ungefär lika många som tidigare år.

Vilka är det främst som deltar?
-Det är företrädesvis kyrkoherdar som i bästa fall tagit med sig någon förtroendevald, sedan är det också flera arbetsledare och kanslichefer.

Hur har ni resonerat när ni satt ihop programmet?
-Vi har tagit till oss önskemål som lämnats i de utvärderingar vi gjort tidigare år. Det avspeglas i årets program till exempel med ärkebiskop Antje Jackeléns medverkan och i ett par programpunkter som lyfter frågan om ideellt arbete. Bland annat genom Elisabeth Jansson Strömberg som utvecklat  Svenska Sjöräddningssällskapets varumärke, liksom Britt-Marie Frisell, Årets förnyare 2014.

Varför tror du så många vill höra och lära mer kring det ämnet?
-Jag tror man ser den enorma kraft som finns bland annat hos många unga  men att man känner sig dåligt rustad  i församlingarna hur man ska ta till vara och möta de ideella.


Läs hela programmet här

Signe Hassler

Taggar:

Utbildning

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.